nedelja , 26 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Vladika Atanasije u susret Božiću: Otvorimo srce, dušu i misli

Vladika Atanasije u susret Božiću: Otvorimo srce, dušu i misli

„Božić je zaista dan radosti. To je dan kada se gospod javlja i posvjedočava da je sa nama, da nam je prijatelj, da nas nije ni zaboravio ni ostavio. Podsjeća nas da je moguće ostvariti sve ono što je obećao jer nas ON u tome predvodi. Ali, traži od nas da i mi načinimo mali, mali korak, da se otvorimo prema tom velikom događaju i da u njemu aktivno učestvujemo“, rekao je, između ostalog vladika Atanasije u svojoj božićnoj čestitki koju je danas uputio svim vjernicima pravoslavne vjeroispovesti, najviše onima koji su uvređeni i poniženi, sami i ogorčeni, onima koji su sami u sebi zarobljeni, onima gladnim pravde ali i svima ostalima, građanima, učenicima, nastavnicima, radnicima…

Tradicionalnim pozdravom, „Mir božji, Hristos se rodi“ vladika Atanasije je pozvao na ljubav, razumjevanje, pobožnost i čovjekoljublje. Najbitnije je, rekao je vladika, da svoje srce, dušu i misli potpuno otvorimo ka ovom događaju.

On je takođe uputio poziv građanima da u nedelju, nakon svete liturgije izađu u molitvenu šetnju u 11 časova ulicama Prijepolja kako bi izrazili svoju podršku narodu Crne Gore koji ovih dana molitvama brani svoje svetinje od zakona koji je, kako je rekao je vladika Atanasije, ozakonio nezakonito.

vladika Atanasije

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Još bez registra pedofila, sudovi poslali nepotpune podatke

Registar pedofila u Crnoj Gori koji je trebalo da bude gotov u decembru još uvijek …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.