sreda , 30 novembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Voda iz pljevaljskog Vodovoda već deset dana nije za piće

Voda iz pljevaljskog Vodovoda već deset dana nije za piće

Usled pojačanih atmosferskih padavina i naglog otapanja snijega prethodnih dana došlo je do povećane mutnoće vode sa vodovoda „Pliješ“ i „Breznica“, te se one ne mogu koristiti za piće, saopšteno je iz gradskog „Vodovoda“ uz objašnjenje da se voda sa izvorišta „Jugoštica“ može koristiti za piće.

Inače, ni jesenas se voda iz gradske vodovdne mreže duži period nije mogla koristiti za piće, ali je od 11. januara pa do 1. aprila bila ispravna. Sada je voda opet mutna i nije za upotrebu.

Iz nevladine organizacije „Legalis“ u izjavi za dnevne novine „Dan“ navode da rješavanje pitanja vodosnabdijevanja vide u zajedničkom poduhvatu opštinske i državne uprave.

-Padavine su ovih dana uslovile da građani Pljevalja po ko zna koji put ostaju bez pijaće vode. Ovaj problem je decenijski i treba ga rješavati što prije. U rješavanje problema potrebno je da se uključi Vlada i lokalna samouprava – sugeriše izvršni direktor NVO Legalis Miloš Ostojić.

On kao posebno veliki problem ističe činjenicu da Pljevljaci plaćaju naskuplje vodu na sjeveru Crne Gore i dodaje da je neprihvatljivo da u vrijeme kada voda nije za piće, nema umanjenja računa.

-Ovim putem apelujem na nadležne da umanje cijenu vode građanima Pljevalja, jer im se isporučuje tehnička a ne pijaća voda – kaže Ostojić.

Izvor dan.co.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Sklonište u Pljevljima bez osnovnih uslova za život: Struja isključena, beskućnici se smrzavaju

U kući koju Pljevljaci nazivaju skloništem za beskućnike, trenutno borave tri lica bez mogućnosti da …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.