subota , 30 septembra 2023
Početna / Vijesti / Ekonomija / Vodovod: Neće biti stečaja ,“tajni sindikalac” ruši ugled firme, direktor u penziju

Vodovod: Neće biti stečaja ,“tajni sindikalac” ruši ugled firme, direktor u penziju

Tek nakon trećeg sindikalnog saopštenja iz “Vodovoda”, u ime dvije sindikalne organizacije bez potpisa predsjednika sindikata, reagovala je danas Informativna služba ovog preduzeća baveći se više “tajanstvenim sindikalcem” nego odgovorima na postavljenja pitanja iz prethodna dva saopštenja sindikata koji su iznijeli niz podataka o teškoj  finansijskoj situaciji u firmi, dugovanjima, blokadi računa od strane Poreske uprave, partijskom zapošljavanju, zebnji za blagovremenu predaju Sanacionog plana Poreskoj upravi kako bi se izbjegle blokade računa. Izuzev što se u poslednjem sindikalnom saopštenju pominje da se planira dobrovoljna likvidaciji firme te, kao u prethodna dva saopštenja pozivaju na odgovornosti za takvo stanje menadžment i odgovorne iz lokalne samouprave građanima I zaposlenima danas su saopštili iz “Vodovoda” da se neće vršiti dobrovoljna likvidacija firme, da se neće uvoditi stečaj, da je završen Sanacioni plan za 2021.godinu, koji će Upravi javnih prihoda  dostaviti nakon prve sjednice Odbora direktora. Obavještavaju da je direktor “Vodvoda” Čedo Gospić ostvario uslov za odlazak u penziju,  i funkcije treba da ga razriješi novi  Odbora direktora, koji će biti izabran na prvom skupštinskom zasjedanju,  posle čega će izabrati vršioca dužnosti do izbora novog direktora.

U saopštenju “Vodovoda” tvrde da “tajanstveni“sindikalac“ svojom objavom usnio ostavku direktora “Vodovoda” i doveo u zabludu urednika portala i širu javnost a na indirektan način naudio ugledu preduzeća koje pokušava da ocrni što je više moguće. Baveći se dalje trećim saopštenjem sindikalne organizacije “Vodvoda”, u kome rade tri sindikata, Informativna služba kaže da se njihovo reagovanje ne odnosi na  rukovodioce  sindikalnih organizacija koji su svojim potpisima stajali iza svojih izjava i  “koji su izdali saopštenje u ime svoje organizacije u domenu rada svoje organizacije” .

– Uz pomoć Opštine Pljevlja a naročito predsjednika opštine Igora Golubovića, koji svojim iskustvom doprinosi  rješavanju brojnih tehničkih problema, kako u postojećim budžetskim stavkama, kako u radovima koje povjeravaju ovom preduzeću tokom građevinske sezone a naročito u investicionom ulaganju koje je planirano  u 2021. godini,  više je nego očigledno da Osnivaču nije cilj da „dobrovoljno likvidira“ preduzeće ,već da ga očinski pomogne kako bi  stalo na noge – kažu iz “Vodvoda” uz opasku da pravi sindikalac treba da brine o ugledu svog preduzeća i da svojim radom pomogne konsolidaciji preduzeća “premda s plaćenog odustva kad plata redovno pristiže to i nije važno već se igra političkih igara na starinski način : „Zavadi pa vladaj“”.

Ne precizirajući podatke navode da Sanacioni plan sadrži sve mjere i tačne podatke na osnovu kojih će preduzeće u 2021. godini poslovati pozitivno, te smanjiti ukupna dugovanja akumulirana iz ranijeg perioda, obećavaju da će se plata zaposlenima  isplaćivati redovno, da će preduzeće početkom aprila početi sa izvođenjem radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u gradu I da se u kontinuitetu izvode radovi u Postrojenju za preradu pitke vode „Pliješ“, kako bi tokom 2021. godine redovno snadbijevali građane ispravnom vodom  i riješili višedecenijski problem u vodosnabdijevanju.

Informativna služba firme tvrdi da su građani svjedoci “zlonamjernih obavještenja od strane pojedinaca koji  se ne  potpisuju ispred sindikalnih organizacija „Vodovoda“ Pljevlja, te pozivaju tog “komedijaša da sledeći put potpiše svoje saopštenje kako bi građani znali ko prosipa pamet po portalima”  i navode da „lažni sindikalac“  koristi pravni izraz „dobrovoljna likvidacija“  koja se može  sprovesti u preduzećima sa ovjerenim izjavama u kojima se navodi da nemaju dugovanja prema povjeriocima i zaposlenima uz saglasnost svih povjerioca  za postupak likvidacije.

-Kako „neobavješteni sindikalac“ vjerovatno to ne zna, a ima loše namjere prema svom preduzeću,  ovu objavu je „lupio pa ostao živ“.Mada,članak na portalima izgleda može da objavi bilo ko ,dal ima nadležnosti po aktima preduzeća ili ne, nije bitno, već se gleda da je tema „vrela“.Lica koja se kriju iza organizacije čiji je cilj očuvanje ovog preduzeća i njenog integriteta  rade suprotno od onoga za šta je osnovana sindikalna organizacija i nezakonito koriste naziv organizacije za pisanje lažnih saopštenja koja imaju za cilj izazivanje panike među radnicima.Dušebrižniku kome je „iz tople sobe“ stalo do preduzeća poručujemo da podigne nezaređenu platu jer je bila danas,redovna,  kao i svakog  mjeseca, navode iz “Vodovoda” .

Podsjećaju da “Vodovod” radi u javnom interesu I da će nastaviti da vrši redovnu isporuku vode, da će uz finansijsku  pomoć Osnivača do tehničkog prijema održavati i upravljati sa Postrojenjem za preradu otpadnih voda „Židovići“ , da će tokom 2021. godine raditi na aktivnostima razdvajanja fekalne od atmosferske kanalizacije u gradu.

Iz “Vodovoda” se nadaju da će Vlada Crne Gore što prije početi sa izvođenjem radova I realizacijom projekata vrijednih oko šest miliona evra, koji se odnose na :Izgradnja fabrike pitke vode „Pliješ“,Izgradnja fabrike pitke vode „Breznica“ i Izgradnja fabrike pitke vode „Bogiševac“(koju djelimično finansira OpštinaPljevlja) čime bi se doživotno riješio problem ispravnosti vode, te poručuju da će nastaviti sa aktivnostima analize vode – kako u internoj labaratoriji tako i putem ovlašćenog Instituta za javno zdravlje Podgorica i o svemu obavještavati građane Opštine Pljevlja.

Obavještavaju građane da na sajtu “Vodovoda” mogu dobiti sve  informacije o analizama vode ,tehničkoj i bakteriološkoj ispravnosti  vode, radovima koje izvode, kao I da mogu  ostaviti sve primjedbe i sugestije o radu preduzeća, pošto trenutna epidemiološka situacija ne dozvoljava da rade direktno sa  strankama,

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Za direktora Rudnika uglja Pljevlja deset prijava

Završen konkurs za izbor prvog čoveka najjače pljevaljske kompanije. Na konkurs za izbor izvršnog direktora …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.