ponedeljak , novembar 29 2021
Početna / Vijesti / Društvo / Volonteri pomogli preseljenje Internog odjeljenja za otvaranje Kovid bolnice

Volonteri pomogli preseljenje Internog odjeljenja za otvaranje Kovid bolnice


Danas je završeno preseljenje neophodnog inventara i lijekova sa Inertnog odjeljenja na prizemlje Hirurškog, gdje će do trajanja epidemije korona virusom, pacijenti biti liječeni. Po odluci direktora Opšte bolnice Saše Grbovića Interno odjeljenje od sjutra postaje Kovid bolnica , kako bi svi kovid pacijenti bili na jednom mjestu i kako bi organizacija rada bila bolja. Bivši Kovid stacionar biće predat Domu zdravlja kako bi kovid pacijenti imali bolje uslove za prijem terapije i kako bi zdravstveni  radnici imali bolje uslove za rad  Za liječenje kovid pacijenata u Pljevljima na raspolaganju će biti od 30 do 35 ležjeva.

U prizemlje Hiruškog odjeljenja za pacijente sa Internog na raspolaganju je oko 20 kreveta. Zbog epidemioloških mjera, po riječima Grbovića, primaju se samo hitni slučajevi . Grbović kaže da su u Pljevlja stigla tri specijalizanta, da ih očekuju još toliko, te da je zbog velikog broja bolovanja ljekara i sestara zatržio od ministarstva saglasnost da se dozvoli prijem 4 medicinska sestre. Naglasio je da sledeće nedelje očekuju komisiju iz Ministarstva zdravlja koja će provjeriti dokumentaciju onih koju su na bolovanju i onih koji odobravaju bolovanje.

Direktor Grbović izrazio je zahvalnost volonterima  koji su danas pomagali u preseljenju Internog odjeljenja Opšte bolnice. Volonteri kažu da su došli da na licu mjesta pokažu patriotizam i da kao omladina koja se borila za odbranu prava na svetinju očuvanja vjerskih objekata, istom srčanošću su spremni da pomognu i odbranu svetinje života u borbi protiv kovida. U preseljenu je učestvavolo i medicinsko osoblje na čelu sa glavnom sestrom Anom Golubović.

Zajednička fotografija nakon završenog posla
Zajednička fotografija nakon završenog posla
Volonteri na djelu pokazali patriotizam
Volonteri na djelu pokazali patriotizam

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

eu

Sedam eura za ulazak u EU

Građani Crne Gore jednom u tri godine moraće da plate naknadu za putovanja u zemlje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *