nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / Vraneš: Milion eura iz sredstava ekonomskom državljanstva će biti utrošen za uređenje putne infrastrukture

Vraneš: Milion eura iz sredstava ekonomskom državljanstva će biti utrošen za uređenje putne infrastrukture

Predsjednik Opštine Pljevlja, dr Dario Vraneš, sa saradnicima, prisustvovao je danas sastanku sa direktorom Uprave za kapitalne investicije Esminom Bećovićem. Na sastanku je dogovoreno da Uprava za kapitalne investicije direktno finansira radove na putnoj infrastrukturi u opštini Pljevlja koji su u toku.

Prvobitnom odlikom Vlade, opština Pljevlja je pored opština Plužine i Žabljak klasifikovana u grupu „B“ opština gdje je uslov za trošenje novca od ekonomskog državljanstva bio jedan gotov revidovan projekat u vrijednosti do milion evra i da se novac najdalje iskoristi do 20. decembra ove godine.

Kako opština Pljevlja nije imala gotov revidovan projekat, postojala je mogućnost da novac ostane neiskorišćen.

Imajući u vidu da će novac ostati neutrošen, a opština Pljevlja uskraćena za milion evra, na obostrano zadovoljstvo donesena je odluka da se novac može koristiti za finansiranje radova iz oblasti lokalne putne infrastrukture koji su sada u toku.

„Pljevaljska putna infrastruktura je u katastrofalnom stanju, kako gradska tako i seoska. Zahvaljujem se direktoru Uprave za kapitalne investicije, gospodinu Bećoviću što je prepoznao značaj sredstava obezbjeđenih iz ovog fonda i ispravio nepravdu koja je zamalo nanijeta našoj Opštini. Jednostavno, prvobitnom odlukom Vlade, opština nije imala uslove da iskoristi taj milion evra. Sada, Opština taj novac može koristiti pod identičnim uslovima kao i druge opštine u Crnoj Gori i novac će biti utrošen za uređenje putne infrastrukture“- izjavio je presjednik Vraneš.

U maju ove godine, na 51. sjednici Vlade Crne Gore, odlučeno je da se manje razvijenim opštinama na sjeveru dodijeli po milion evra iz sredstava programa ekonomskog državljanstva.

Izvor-rtvpljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Dobro je da se odnosi raščiste, možda opstrukcije prestanu“

Odavno je primjetna namjera Jakova Milatovića da opstruira rad 44. Vlade Crne Gore i PES-a, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.