četvrtak , 18 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Vujović: Izbor direktora test za članove NVO sektora u Savjetu ASK-a

Vujović: Izbor direktora test za članove NVO sektora u Savjetu ASK-a

KONFERENCIJA MANS-A

On je na konferenciji „Nezavisnost, odgovornost i rezultati Agencije za sprečavanje korupcije“ koju organizuje MANS pozvao članove Savjeta ASK-a da utiču da direktor te institucije Sreten Radonjić podnese ostavku, a ne da promijeni radno mjesto.

„To je ruganje sa Crnom Gorom da je direktor ASK-a odlučio da mijenja radno mjesto…“,kazao je Bulatović, poručivši da nije odustao od namjere da traži ukidanje Odbora kojim rukovodi zbog odbijanja čelnih ljudi Tužilaštva da dođu na sjednice tog radnog tijela.

Miloš Konatar iz Građanskog pokreta URA je ocijenio da je njihov predlog zakona o utvrđivanju porijekla imovine, bolje rješenje nego da ASK selektivno bira čiju će imovinu kontrolisati.

Predlogom zakona koji je predložila URA predviđeno je da je svako, a naročito javni funkcioneri, ko ima imovinu čija vrijednost prelazi 200.000 eura, ima obavezu da dokaže njeno porijeklo. On je kazao da ne očekuje da ce vlast predlog ovog zakona staviti u proceduru.

Predsjednik UO CEMI Zlatko Vujović rekao je da ce izbor direktora ASK-a biti test za članove nevladinog sektora u Savjetu ASK-a:

„Sačekaćemo taj test, pa ćemo vidjeti ko će ga proći, a ko ne“.

Sa konferencije
Sa konferencije (Foto: Željka Vučinić)

Izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.