nedelja , januar 23 2022
Početna / Vijesti / Politika / Koalicija „Za Budućnost Crne Gore“ objavila spisak građana Crne Gore koji su upisani u birački spisak BiH

Koalicija „Za Budućnost Crne Gore“ objavila spisak građana Crne Gore koji su upisani u birački spisak BiH

Danas je velika narodna koalicija – Za Budućnost Crne Gore uputila pismo i spisak građana koji su upisani u birački spisak BiH, Ministarstvu unutrašnjih poslova CG, ministru gospodinu Mevludinu Nuhodžiću sledeće sadržine:

Gospodine ministre, šaljemo vam spisak građana Crne Gore koji su upisani u birački spisak BiH, koji je ažuriran 06.05.2020.godine, čime su dokazali da posjeduju prebivalište i državljanstvo u BiH.

Po Zakonu o državljanstvu, članu 24 stav 1 tačka 1 – crnogorski državljanin gubi crnogorsko državljanstvo po sili zakona ako je dobrovoljno stekao državljanstvo druge države osim u slučaju predviđenom članom 18 stav 2 ovog Zakona a to je ukoliko je Crna Gora potpisala ugovor sa drugom državom i ratifikovala u Skupštini Crne Gore.

Opšte je poznato da takav ugovor (sporazum) ne postoji između Crne Gore i Bih.

Molimo Vas da primjenite Zakon o crnogorskom državljanstvu član 24 stav 1 tačka 1 i oduzmete crnogorsko državljanstvo, izbrišete iste sa biračkog spiska kako bi spriječili zloupotrebu Zakona o izboru odbornika i poslanika Crne Gore na parlamentarnim izborima koji će biti održani 30.avgusta 2020.godine.

Želim da Vas upoznam a istovremeno upozorim da ukoliko Vi ne preduzmete pomenute mjere, bićemo prinuđeni da sami spriječimo zloupotrebe i kršenje Zakona a za posledice koje eventualno mogu nastupiti bićete isključivo Vi odgovorni.

Slične sadržine pismo je koalicija uputila i Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, Ambasadi Bosne u Crnoj Gori kao i Ambasadi Crne Gore u Bosni.

Spisak građana koji se nalaze na biračkom mjestu u BiH i u Crnoj Gori, i koji je dostavljen našem portalu, možete naći na zvaničnoj fejzbuk stranici koalcije „Za budućnost Crne Gore“. Na spisku se nalazi ukupno 179 imena, sa matičnim brojevima, glasačkim mjestom u BiH i u Pljevljima. Lica koja se nalaze na spisku glasaju na birčakim mjestima: Vatrogasni dom, Lokalni putevi, Pošta CG u Gagovića imanju, SO Pljevlja, Lovćen osiguranje, pošta Crne Gore, Građanski biro, OŠ u Kovačevićima, Zadružna zajednica objekat Ajanović, kuća Danilović Gorana u Srečanju, kuća Danilović Slavke u Krćevinama, Omladinski dom na Potrkuši, OŠ „Salko Aljković“ desno, gimnizaja „Tanasije Pejatovioć“, „Atlas mont“ banka, Mlječna pijaca, Supermarket Kameni most, OŠ u Gotovuši, Hotel Pljevlja salon i OŠ „Salko Aljković“ lijevo.

U ime velike narodne koalicije „Za budućnost Crne Gore“

PREDSJEDNIK OO NSD PLJEVLJA

Milan Mijo Lekić

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

pokret za pljevlja

Pokret za Pljevlja: DRITAN PAŠI OTPOZDRAV NA PISMO

    Ima jedna scena u Gorskom vijencu kada vladika Danilo i glavari dobijaju pismo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *