subota , novembar 28 2020
Početna / Vijesti / Politika / Za ekstremizam Bošnjačke stranke najzaslužniji je DPS

Za ekstremizam Bošnjačke stranke najzaslužniji je DPS

 

Javnost je upoznata da je Bošnjačka stranka, članica vladajuće koalicije, čestitala dan Sandžaka, i to da citiramo: „svim stanovnicima Sandžaka“. Tretirajući, pri tom, dijelom Sandžaka Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Rožaje, Plav, Gusinje i Petnjicu. Pozivajući se na jedan događaj iz istorije oni zapravo propagiraju trenutne političke aspiracije i prave zasebnu teritoriju unutar Crne Gore.

Za esktremizam Bošnjačke stranke najveću odgovornost snosi DPS, čiji funkcioneri u kontinuitetu tolerišu poteze i poruke bošnjačkog i albanskog faktora u Crnoj Gori, a sve zarad pukog očuvanja ličnih pozicija i privilegija, pa makar to sve više ugrožavalo i biće i cjelovitost Crne Gore. Ovakve političke poruke govore da se vlast igra opasnim stvarima, da su stvari već otišle predaleko i da vlast rizikuje produbljivanje nacionalnih podjela i zaoštravanje odnosa između pripadnika različitih konfesija. Bošnjačka stranka i vlast u cjelini ovakvim potezima nesumnjivo podstiču esktremizam i nacionalizam, pojačavajući tenzije i nestabilnost unutar Crne Gore.

Poznato je da su predstavnicima vlasti puna usta multikonfesionalne i građanske Crne Gore, tolerancije i suživota u navodnoj harmoniji, a zapravo se u praksi igraju teritorijalnom cjelovitošću Crne Gore. Ovo jeste  upravo kontrapropaganda i kontriranje cjelovitoj, građanskoj, multikonfesionalnoj i multikuturalnoj Crnoj Gori, pri čemu se istovremeno planski sprovodi institucionalna diskriminacija Srba i govornika srpskog jezika i najavljuje konačni obračun i progon državotvorne Mitropolije-crnogorsko primorske i Srpske pravoslavne crkve.

Bošnjačka stranka i predstavnici islamske zajednice su dakle čestitali dan Sandžaka i niko iz redova vlasti nije reagovao, a sjetimo se da je prije godinu dana u Pljevljima zabranjena svečana akademija povodom obilježavanja sto godina od ujedinjenja sa Srbijom i oslobođenja Crne Gore u Prvom svjetskom ratu.

Ako ovome dodamo da je poslednjih dana u Pljevljima izrazito pojačan zvuk sa razglasa na minaretu džamije, kao i da je predsjednik opštine Pljevlja odbio da gradi trg i spomenik patrijarhu Varnavi, jasno vidimo da je mnogo toga povezano i da je DPS zapravo spremna da do kraja bude u službi nacionalističke politike i aspiracija Bošnjačke stranke, samo da bi sačuvali lične pozicije i privilegije.

Kad smo već kod privilegija, svoje političko partnerstvo sa DPS-om, Bošnjačka stranka i njeni funkcioneri debelo naplaćuju i nemilice koriste. Primjećujemo da su kadrovi Bošnjačke stranke, pored svih pozicija koje pokrivaju, imali najviše koristi i od afere kupovine stanova državnim novcem, novcem koji pripada svim građanima.

Osim toga, odbijanje predsjednika pljevaljske opštine da podrži inicijativu svog partijskog kolege i odbornika Ermina Harbića da se u Pljevljima izgradi trg i spomenik patrijarhu Varnavi takođe govori da smo bili u pravu kada smo tvrdili da je u pozadini inicijative dogovorena igra unutar DPS-a, u kojoj se šalju poruke različitim ciljnim grupama, a sa krajnjim ciljem da se zapravo ništa ne preduzme. U suštini je jasno, posebno u svijetlu ove čestitke za navodni dan Sandžaka, da DPS-u ne pada na pamet da gradi trg i spomenik patrijarhu Varnavi, već da Bošnjačkoj stranci omogući nastavak promovisanja ideje Sandžaka.

Vladislav Bojović, član predsjedništva Demokratske narodne partije i funkcioner Demokratskog fronta

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DPS Pljevlja-logo

OODPS:Opozicija pokušala da profitira na bolesti kolega, iako zna da DPS ima apsolutnu većinu u Pljevljima

Donošenje odluka u cilju funkcionisanja kvalitetne lokalne uprave a u svrhu ostvarivanja javnog interesa svih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *