utorak , 3 oktobra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Za fasadu, oluke i rasvjetu na zgradi Osnovnog suda opština izdvojila preko 32 hiljade evra

Za fasadu, oluke i rasvjetu na zgradi Osnovnog suda opština izdvojila preko 32 hiljade evra

Opština Pljevlja finansira radove na zamjeni fasade na zgradi Osnovnog suda, Koja će biti oš jedan estetski i energetski unaprijeđen objekat. Na zgradi će, kroz program koji Opština Pljevlja realizuje u cilju implementacije mjera energetske efikasnosti objekata koji se grijiu iz kotlarnice u Skerlićevoj, biti izvršena rekonstrukcija fasade, oluka i rasvjete. Radove vrijednosti 32.336,75 evra sa PDV-om izvodi firma “Tehnogradnja” doo, a rok za izvođenje je 30 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

-Programom energetske efikasnosti, kojim je Opština Pljevlja za ovu godinu opredijelila sredstva u iznosu od 280.000 evra, a koji se odnosi na implementaciju mjera na objektima koji se griju iz kotlarnice u Skerlićevoj ulici, u narednom periodu biće, na osnovu izvedenih detaljnih energetskih pregleda na 21 zgradi, izvršena selekcija i naprevljena metodologija po kojoj će se na još objekata u cetru grada implementirati mjere- navodi se iz kabineta predsednika opštine Pljevlja.

Za ove radove tokom prošle godine utrošeno je oko 500.000 evra, a 11 zgrada, kako one u kojima su smještene javne institucije, tako i stambene je kompletno energetski efikasno.

Podsjetimo, programom energetske efikasnosti, do sada je izvršena zamjena fasada na zgradama: kotlarnice u Skerlićevoj ulici, Skupštine opštine Pljevlja (bivša SDK), Sekretarijata za privredu Opštine Pljevlja, Fonda PIO, iznad bivše državne apoteke u glavnoj ulici, iznad apoteke Prima S, Obnove u Tršovoj ulici i niz zgrada u donjem dijelu glavne ulice.

FB_IMG_1629988115650

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Za vikend počela podjela peleta po subvencioniranim cijenama

Prema informacijama koje je redakcija portala dobila od nadležnih u opštini Pljevlja isporuka peleta po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.