četvrtak , jun 4 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Za manjinska prava opredjeljen 1,1 milion eura

Za manjinska prava opredjeljen 1,1 milion eura

Fond za manjinska prava raspisao konkurs za projekte

Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava raspisao je konkurs za projekte u oblasti očuvanja i razvoja nacionalnih, odnosno etničkih posebnosti, razvoj kulturnog identiteta i baštine, razvoj jezičkog identiteta i očuvanje i unaprijeđenje vjerskog identiteta. U ovu svrhu opredjeljeno je 1.128.463,80 eura. Konkurs je otvoren do 16. marta.

Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u 2020. godini podržaće projekte značajne za očuvanje i razvoj nacionalnih, odnosno etničkih posebnosti manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica i njihovih pripadnika.

„Fond će finansirati projekte u oblasti očuvanja i razvoja nacionalnih, odnosno etničkih posebnosti, razvoj kulturnog identiteta i baštine, razvoj jezičkog identiteta i očuvanje i unaprijeđenje vjerskog identiteta“, navodi se u saopštenju Fonda.

Pravo učešća na javnom konkursu za raspodjelu sredstava imaju nevladine organizacije, pravna i fizička lica, čije su djelatnosti, odnosno aktivnosti usmjerene na očuvanje i razvoj manjinskih prava, nacionalnih, odnosno etničkih posebnosti manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica i njihovih pripadnika u oblasti nacionalnog, etničkog, kulturnog, jezičkog i vjerskog identiteta.

.
Emil Kurtagić

 

„Raspodjelom sredstava, Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u kontinuitetu doprinosi očuvanju i razvoju nacionalnih, etničkih, kulturnih, vjerskih i jezičkih posebnosti manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica i njihovih pripadnika, ali i razvoju multikulturalnosti, multietničnosti i multikonfesionalnosti crnogorskog društva“, poručio je Elmir Kurtagić, v.d. direktora Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava.

Podnosioci projekta dostavljaju projekte na propisanom obrascu, kao i potrebnu dokumentaciju kojom dokazuju ispunjenost kriterijuma i uslova za učešće na konkursu.

Više informacija o konkursu kao i obrazac prijave dostupni su na web sajtu Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava www.fzm.me.

 

izvor: rtcg.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

luče OŠ 2020. g

Za svjetlu budućnost Pljevalja – nagrađeno 38 lučonoša iz osnovnih škola

Ove školske godine 38 učenika, iz tri gradske i tri seoske osnovne škole, zaršilo je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *