utorak , novembar 19 2019
Početna / Vijesti / Društvo / Za pet pljevaljskih NVO oko 75 hiljada evra od ReLOad projekta

Za pet pljevaljskih NVO oko 75 hiljada evra od ReLOad projekta

Komisija za raspodjelu sredstava u okviru ReLOaD projekta je razmotrila 10 projekata pristiglih na ReLOaD konkurs za 2019. godinu i donijela odluku da se u opštini Pljevlja finansira 5 projekata, u ukupnom iznosu od 74.936,52 €, i to:„Održivi razvoj ribolovnog turizma u opštini Pljevlja” – NVO “Legalis”:“Korak po korak, zajednički do cilja” –  NVU „Živio život -Viva vita“;”Rudnica – vazdušna banja puna zdravih ukusa i tradicije” – Turističko rekreativni centar “Rudnica”; “Stazama zdravlja i odmora do dinarske ljepotice Ljubišnje” –  NVO “Mladost”:“Ljepši život OSI” – NVO “Inkluzija.

Potpisivanje ugovora između UNDP i nevladinih organizacija kojima su odobrena sredstva u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) biće upriličeno u srijedu, 25. septembra 2019. godine u 11 sati u maloj sali Skupštine opštine Pljevlja.

Potpisivanju će prisustvovati gdin Igor Golubović, predsjednik Opštine Pljevlja, Danijela Gašparikova, stalna predstavnica UNDP u Crnoj Gori, gđa Ana Margarida Tome de Freitas Mariguesa Lorentzen, predstavnica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, predstavnici nevladinih organizacija, kao i članovi/ce Komisije za raspodjelu sredstava.
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Pljevlja, Tivat, Kotor, Nikšić, i Podgorica. U fokusu programa je jačanje partnerstva između lokanih samouprava i organizacija civilnog društva, a svi izabrani projekti u Pljevljima su u skladu sa strateškim dokumentima Opštine.

Realod2

RELOAD

RELOAD

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

sindikat

Na sastanku predstavnika Saveza Sindikata CG sa predsjednikom Opštine Pljevlja obećana pomoć komunalnim preduzećima

Povodom teške finansijske situacije u kojoj se nalaze komunalna preduzeća “Grijanje” i “Komunalne usluge”, a …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *