utorak , 28 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Za vikend počela podjela peleta po subvencioniranim cijenama

Za vikend počela podjela peleta po subvencioniranim cijenama

Prema informacijama koje je redakcija portala dobila od nadležnih u opštini Pljevlja isporuka peleta po subvencioniranim cijenama za građane opštine Pljevlja počela je proteklog vikenda i za tri dana je isporučen pelet za oko 100 porodica, što predstavlja izuzetno efikasnu početnu raspodjelu.

Ove godine se prijavilo ukupno oko 1.300 građana za nabavku peleta, a isporuku peleta vrši lokalno preduzeće „Jasen“. Prve količine peleta će dobiti građani koji su se poslednji prijavili.

Ako se po jutru dan poznaje i isporuka bude nastavljena intenzitetom kao za prvih nekoliko dana, svi građani koji budu na spisku neće dugo čekati na pelet.

U preduzeću „Jasen“ ima dovoljno peleta za količine koje su ugovorene sa opštinom Pljevlja. Građanima se isporučuju maksimalno dvije tone subvencionisanog peleta, a Opština Pljevlja finansira iznos od 50 odsto od ugovorene cijene.

Program podsticanja energetske efikasnosti kroz korišćenje i nabavku ekološki prihvatljivih energenata za pljevaljska domaćinstva, lokalna samouprava uspješno realizuje od 2015. godine. U prvoj godini nabavku peleta po subvencioniranim cijenama je koristilo 280 građana, a svake godine taj broj se značajno povećavao i dostigao zahtjeve za isporuku peleta ove godine za oko 1.300 građana, što je jasan pokazatelj uspješnosti programa podsticanja energetske efikasnosti, zaštite životne sredine i zdravlja ljudi.

Izvor-pvinformer

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Moguće nevrijeme, povećana operativna spremnost

Na osnovu izvještaja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, Direktorat za zaštitu i spašavanje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.