sreda , jun 3 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Zabranjen ulaz pripadnicima SPC u Crnu Goru

Zabranjen ulaz pripadnicima SPC u Crnu Goru

Ulazak u Crnu Goru neće biti dozvoljen nijednoj osobi za koju se ustanovi da ide na skup SPC. Nećemo dozvoliti ulazak ni organizovanim grupama koje dođu autobusima, kombijima. Bezbjednosna procjena je da im ne treba dozvoliti da uđu u našu zemlju

Srpska pravoslavna crkva danima vodi kampanju, kako u zemlji, tako i u državama regiona – Srbiji i entitetu Bosne i Hercegovine – Republici Srpskoj, kako bi motivisala što više ljudi da dođu u Podgoricu na protestni skup koji danas priređuju, ali, kako Pobjeda saznaje, organizovanim grupa, kao ni pojedincima koji pokušaju da uđu u našu zemlju da bi prisustvovali ovom protestu, neće biti dozvoljen prelazak granice.

– Ulazak u Crnu Goru neće biti dozvoljen nijednoj osobi za koju se ustanovi da ide na skup SPC. Nećemo dozvoliti ulazak ni organizovanim grupama koje dođu autobusima, kombijima. Bezbjednosna procjena je da im ne treba dozvoliti da uđu u našu zemlju – kazao je nezvaničan izvor Pobjede iz policije.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske SPC saopšteno je da će mitropolit Onufrije služiti sa poglavarom SPC u Crnoj Gori arhiepiskopom cetinjskim mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem i više arhijereja Ukrajinske pravoslavne crkve Moskovske patrijaršije i Srpske pravoslavne crkve Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja, sa početkom u devet sati.

– Nakon svete liturgije, u 11 časova, mitropolit Onufrije će predvoditi krsni hod do manastira na Nemanjinom gradu, mjesta rođenja rodonačelnika svetorodne loze Nemanjića – piše u njihovom saopštenju.

 

izvor: in4s.net

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

tabela

U prosjeku ostajemo bez 426 građana godišnje

Pljevlja su i dalje grad sa najvećim negativnim prirodnim priraštajem u Crnoj Gori i raseljavanjem …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *