nedelja , mart 29 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Zaposleni u PTV „Pljevlja“ stupili u štrajk

Zaposleni u PTV „Pljevlja“ stupili u štrajk

Većina zaposlenih u RTV “Pljevlja” danas je stupila u štrajk, nakon što im do 15. novembra nisu isplaćene dvije od pet zaostalih zarada, što su tražili od 7. novembra, kada su na sat obustavili emitovanje programa kako bi skrenuli pažnju na tešku situaciju u kojoj se nalaze. Teška socio-ekonomska situacija natjerala je zaposlene da preduzmu ovakve mjere, jer im se duguju zarade za jun, jul, avgust, septembar i oktobar, a posljednju su primili majsku – sredinom septembra.

Na današnjem sastanku saopštili su da će održavati minimum procesa rada, na šta ih obavezuje zakon, što znači da će rad prilagoditi novoj programskoj šemi, a pored marketinških blokova, biće emitovana jedino Hronika Pljevalja u 16 h, 19 h i 22.30 časova.

IMG-750366d38c1d1e21d2d20dccb2f30783-V

Na sastanku su radnici govorili o budućim mjerama koje će preduzeti kako bi njihov štrajk imao odjeka u javnosti. Suština problema u poslovanju lokalnog javnog emitera je loš odnos lokalne uprave prema ovoj medijskoj kući, jer samo oni, od svih lokalnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština, ne dobijaju redovno zarade. Savjet RTPV na sjednici koja je održana juče ocijenio je da su zahtjevi zaposlenih opravdani.

IMG-b94978b32d6b883f4674b0658447b270-V IMG-8d11fc9b17fb2b6ee3f0fd9680aac5cd-V

Radnici su istakli kako je štrajk trenutno jedini način da se skrene pažnja javnosti na njihov problem i iskaže legitman i dostajanstven protest, jer lokalna samouprava od osnivanja RTV “Pljevlja” nije u stanju da riješi problem finansiranja.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

medicinska oprema

Medicinska oprema raspoređena zdravstvenim ustanovama širom CG

U medicinske ustanove širom Crne Gore već jutros je raspoređena iz centralnog skladišta Montefarma medicinska …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *