sreda , 24 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / „Zatekli zastarjelu infrastrukturu, pokrenut investicioni ciklus“

„Zatekli zastarjelu infrastrukturu, pokrenut investicioni ciklus“

Izvršni direktor Rudnika uglja Milan Lekić kazao je da je prezadovoljan proizvodnim i finansijskim rezultatima te kompanije za 2022. godinu, i istakao da je prošle godine proizvedeno šest odsto više uglja od očekivanog.

Milan Lekić Milan Lekić (Foto: RTCG)

„U odnosu na 2021. za 11 odsto više smo proizveli 2022. godine nego u 2021. godini“, rekao je Lekić u emisiji „Mreža“ na TVCG.

Prema njegovim riječima, sa finansijkog aspekta takođe ima razloga za zadovoljstvo.

„U 2022. godini ostvarili smo neto dobit od devet miliona i 435 hiljada. Mogu da se pohvalim i da kažem da smo prihodovali 61 milion eura državi i lokalnoj upravi“, rekao je Lekić.

Odgovarajući na pitanje o kupovini skupocjenih automobila, rekao je da je po stupanju na funkciju zatekao zastarjelu mehanizaciju.

„Kad sam preuzeo funkciju ovdje, zatekli smo zastrajelu opremu i mehanizaciju. Od 17 dampera zatekli smo samo tri koja su ispravna, magacini su bili prazni ali smo otvorili investicioni ciklus i 15 miliona eura investicija smo uložili“, kazao je Lekić.

Govoreći o formiranju lokalne vlasti u toj opštini, rekao je da je konstitutivna sjednica zakazana za 19. april.

„Vlast će biti brzo formirana. Sjednica je 19. ovog mjeseca, neće biti nikavih problema kad je formiranje lokalne vlasti. Pljevljaci znaju šta hoće i šta žele i odabraćemo najbolje rješenje“, rekao je Lekić.

Na pitanje da li će on kao nosilac liste DF-a na lokalnim izborima u oktobru stupiti na funkciju predsjednika opštine, rekao je da je sve moguće.

„O tom potom, sve je u igri“, zaključio je Lekić.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Za likovnie radove Maša Cupara, Katarina Kljajević i Anastasija Jašović nagrađene biciklom

Povodom 22.aprila Dana planete zemlje NVO „Da zaživi selo“, danas je, dodjelio nagrade učesnicima likovnog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.