nedelja , 27 novembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Zbog fiktivnih potvrda o izuzetku od zabrane međugradskog saobraćaja krivično će odgovarati 12 osoba

Zbog fiktivnih potvrda o izuzetku od zabrane međugradskog saobraćaja krivično će odgovarati 12 osoba

Akcija Potvrda

 

Barska policija je, u cilju kontrolisanja poštovanja mjera i naredbi donijetih u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, sprovela plansku akciju „Potvrda” i juče procesurala 12 lica za 23 krivična djela.

Kontrolama učesnika u saobraćaju službenici Centra bezbjednosti Baru su posumnjali da je jedan broj građana u međugradskom saobraćaju u posjedu fiktivnih potvrda izdatih od registrovanih privrednih subjekata sa područja Crne Gore nakon čega su službenici privrednog kriminaliteta izvršili provjere potvrda.

Kriminalističkom obradom policija je ustanovila da određeni broj privrednih društava u cilju nepoštovanja mjera i naredbi izdavao fizičkim licima fiktivne potrvrde o zaposlenju i radnom angažovanjima a koje su tim licima omogućavala kretanje vozilima u međugradskom saobraćaju na teritoroji Crne Gore.

Barska policija je nakon sprovedenih operativnih provjera danas podnijela 12 krivičnih prijava protiv 12 lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili 23 krivična djela falsifikovanje isprave i nepostupanje po zdravstevnim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Protiv izvršnog direktora firme „Edeks gradnja” d.o.o. E.Š. nadležnom tužiocu podnijeta je krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave.

Protiv lica kojima je E.Š. izdao potvrde ponaosobu su podnijete krivične prijave za krivično djelo falsifikovanje isprave u sticaju sa krivičnim djelom nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Krivične prijave su podnijete protiv F.B, R.B, B.A, A.Z, A.A, E.I, S.Š, Z.Š, V.K, S.H. i A.K.

Službenici CB Bar vrše provjere svih dokumenata koje su izdala privredna društva gdje ce svaka njihova zloupotreba i kršenje mjera biti sankcionisano po zakonu a službenici Uprave policije će nakon utvrđenih nepravilnosti započeti sa kontrolom poslovanja privrednih subjekata koji su zatečeni u kršenju navedenih mjera.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Oblačno sa slabim padavinama

U Crnoj Gori danas će biti pretežno oblačno sa slabom kišom, na sjeveru uglavnom sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.