sreda , 5 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Politika / Zdravim srcem pišem i crtam u borbi protiv pušenja

Zdravim srcem pišem i crtam u borbi protiv pušenja

Prva nagrada 2018

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa JU Dječji savez Podgorica, tradicionalno povodom Svjetskog dana borbe protiv pušenja – 31.maja,
organizovalo je Sedamnaesti nagradni konkurs za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori.
Tema konkursa, koji je bio otvoren za učenike od četvrtog do devetog razreda naših osnovnih škola od 10. aprila do 15. maja tekuće godine je bila: „Zdravim srcem pišem i crtam u borbi protiv pušenja”.
Tročlani žiri za ocjenu prispjelih likovnih radova u sastavu: Seida Belegović, akademska grafičarka, Milena Perović, akademska slikarka i Domagoj Žarković, sekretar CDPR-a, odabrao je najbolje radove sa Konkursa i dodijelio prvu nagradu Ani Brajković, učenici osmog razreda OŠ „Ilija Kišić” iz Zelenike – Herceg Novi,  dok su drugu nagradu podijelile Arijana Ružić, učenica osmog razreda OŠ „Milija Nikčević” iz Nikšića i Irena Krstonijević, učenica osmog razreda OŠ „Salko Aljković” iz Pljevalja. Treću nagradu ravnopravno dijele dvije Teodore iz OŠ „Oktoih” iz Podgorice, Teodora Stanišić, učenica sedmog i Teodora Odović, učenica devetog razreda.
Pohvale za kvalitet radova na Konkursu zaslužile su: OŠ „Ilija Kišić” iz Zelenike – Herceg Novi i OŠ „Oktoih” iz Podgorice. Pohvalu za brojnost poslatih radova svojih učenika dobila je OŠ „25 Maj” iz Rožaja.
Žiri za literarne radove u sastavu: Miluša Bakrač, Marina Šestović i Irena Mugoša, profesorke maternjeg jezika i književnosti, od prispjelih radova za najbolji je proglasio sastav koji je napisao Vasilije Slavković, učenik devetog razreda OŠ „Marko Nuculović” iz Štoja – Ulcinj. Druga nagrada dodijeljena je Nikoli Vučkoviću, učeniku petog razreda OŠ „Ratko Žarić” iz Nikšića, dok je treću nagradu zaslužila Jovana Obradović, učenica devetog razreda OŠ „Risto Ratković” iz Bijelog Polja.

Druga nagrada - Irena Krstonijevic

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ŠARANČIĆ: BAVLJENJE POLJOPRIVREDOM DA BUDE PRIVILEGIJA, A NE PREŽIVLJAVANJE

Za budućnost Pljevalja, pored energije iz sopstvenih izvora, kao uslova za pokretanja domaće industrije, neophodno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.