ponedeljak , septembar 23 2019
Početna / Vijesti / Politika / Zdravlje Pljevljaka treba da postane političko pitanje

Zdravlje Pljevljaka treba da postane političko pitanje

Svjedoci smo da čak i tako važna tema – poput prava na čist na vazduh, i to u gradu gdje po statistikama imamo godišnje 240 prijevremenih smrti, nije dovoljna da bi se građani pokrenuli i dali svoj doprinos rješavanju ekološke katastrofe u Pljevljima.

Skup koji je organizovan od strane NVO sektora, koji godinama upozorava na stanje koje proizvodi nedozvoljena količina PM10 čestica, je daleko od političkog. Očigledno da je neophodno da zdravlje Pljevljaka postane političko pitanje kako bi dobili i neka zadovoljavajuća rješenja.

Inertnost lokalnih vlasti govori u prilog tome da se o nama i našem pravu odlučuje u Podgorici, a da su predsjednik opštine i ekipa samo puki izvršioci. Nas to ne čudi s’ obzirom na to da ih većina ima stanove u Podgorici ili u nekoj sredini gdje se lakše diše, ali se postavlja pitanje – šta da radimo mi kojima su Pljevlja jedini izbor?

Dok čekamo najavljenu toplifikaciju grada, o kojoj prestane da se govori odmah nakon izbora, tražimo da, ako već Pljevlja snabdijevaju cijelu Crnu Goru strujom, mi koji živimo ovdje istu dobijamo po subvencionisanim cijenama, koja bi nam omogućila da preživimo i  zagađeni vazduh i udarac na ionako loš standard uzrokovan višedecenijskom pogrešnom politikom koju je kreirao DPS.

Saopštenje za javnost Radana Raičevića, člana OO PzP

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

potrošačka korpa

PIR: Neradna nedelja je neustavna i narušava slobodu preduzetništva

U crnogorskim trgovinama radi oko 42 hiljade radnika, dakle svaki peti zaposleni u Crnoj Gori, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *