subota , 1 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Kultura / “Zeman gradi, zeman razgrađuje”

“Zeman gradi, zeman razgrađuje”

naslovna SenaSinoć je u holu SC “Ada” otvorena izložba fotografija “Zeman gradi, zeman razgrađuje” koju je organizovala JU Umjetnička galerija “Vitomir Srbljanović” u saradnji sa NVO  “Art dekor studio” koju vodi Hasena – Sena Lujinović Selimhodžić, autorka izložbe.

– Iz bogate zbirke od preko 600 fotografija izdvojli smo 168 koje predstvaljamo večeras. Slike govore hilajdu riječi i ovo je jedna divna priča o Pljevljima kojih više nema, jer zeman tj vrijeme gradi i vrijeme razgrađuje – kazao je Belis Pojatić, direktor. JU Umjetničke galerije “Vitomir Srbljanović”.

Asim Kuhinja, profesor, kazao je da je autorka izložbe pokušala da sačuva od zaborava dio Pljevalja, grada koji je stoljećima bio uzor zajednice, života, sevdaha, ljepote, blagostanja, radosti i tuge, bez obzira na vjeru, nacionalnost ili bilo koju drugu pripadnost.

Otvarajući izložbu Emina Salihović, menadžerka opštine, govoreći o autorki, istakla je da je “ona fotograf, pjesnik i slikar, a u poslednje vrijeme se bavi i umjetničkim dizajnom, dekoracijom i izradom pinjata.

– Čemu je vakat, tome je i vrijeme. Tako je i ova izložba rađena od 2000. godine sazrela i dobila svoj prostor i svoju publiku – kazala je Salihović.

Opširnije u narednom broju „Pljevaljskih novina“

S.Z.sena 1

sena 3

sena 2

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Margita Magi Stefanović – „neponovljiva princeza“ jugoslovenske rok scene

Sklonost prema muzici ćerka jedinica proslavljenog reditelja Slavoljuba Stefanovića Ravasija pokazuje već u osnovnoj školi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.