četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Sport / Ženski turnir u basketu 3×3 Montenegro osvojila ekipa TMN trio

Ženski turnir u basketu 3×3 Montenegro osvojila ekipa TMN trio

14. put, a treću godinu zaredom u saradnji sa 3×3 Montenegro organizacijom, Pljevlja su domaćin dvodnevnog programa “Baci drogu u koš”.

Program je počeo u petak od 16 časova. Prvog dana na rasporedu je bio turnir za djevojke, takmičenja u šutiranju trojki za dječake i djevojke do 17 godina, i šutiranje slobodnih bacanja u konkurenciji mlađih od 14 godina.

U konkurenciji šutiranja slobodnih bacanja do 14 godina, u konkurenciji djevojčica pobjedila je Tijana Čelebić, dok je u konkurenciji dječaka najprecizniji bio Denis Čakar.

Šutiranje trojki za uzrast do 17 godina obilježili su Darija Tomović i Miloš Tanović, koji su imali najviše pogođenih šuteva sa perimetra i tako osvojili prva mjesta.

Filip Anđušić, Andrija Grbović i Rade Petrić, osvajači bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za košarkaše do 20 godina, pozdravili su sve prisutne i izmamili gromoglasne aplauze.

Za kraj prvog dana odigrano je finale turnira za djevojke.

Nakon polufinalnih pobjeda, u finalu su se sastale ekipe TMN trio i MM Market.

Nakon borbenog i neizvjesnog basketa, ekipa TMN trio uspjela je da savlada prošlogodišnje šampionke, i tako osvoji turnir u Pljevljima. Za pobjedničku ekipu nastupile su Tara Vulović, Nađa Čabarkapa i Maša Bujišić.

Pljevaljska publika na pravi način je doprinijela da prvi dan prođe na izuzetnom nivou, što je svakako bio i podstrek za djevojke da daju maksimum, što su one i učinile.

Prvi dan protekao je u besprekornoj organizaciji 3×3 Montenegro.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Rade Petrić na čelu KK Jedinstvo

Košarkaški trener, Pljevljak,  Rade Petrić, novi je šef stručnog štaba KK „Jedinstvo“. Mlada košarkaška reprezentacija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.