četvrtak , avgust 6 2020
Početna / Vijesti / Politika / Živković: Poturanje “kukavičijih jaja” u formi odbrane vjerskih i nacionalnih prava

Živković: Poturanje “kukavičijih jaja” u formi odbrane vjerskih i nacionalnih prava

Saopštenje za javnost

Izvjesno udruženje pod tendencioznim nazivom “Saradnja za budućnost – Crna Gora – Srbija – Republika Srpska” pohvalilo se kurtoaznim pismom koje je dobilo od zvaničnika EK, kao odgovor na njihov dopis o navodnoj ugroženosti srpskog naroda i crkve u Crnoj Gori.

Ne znamo da li je predsjednik tog udruženja i poslanik Demokratskog fronta Vladislav Bojović, poznat i po tome što je otkrio zavjeru NATO protiv EU, objasnio evropskom zvaničniku kako on i njegovi istomišljenici vide tu   “saradnju za budućnost“ između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske, mada je to vidljivo iz samog naziva. Dovoljno je bilo da uz pismo priloži i neku od elaboracija o “srpskom svijetu”,  suludoj nacionalističkoj platformi po kojoj će se srpske zemlje ujediniti a Crna Gora kao teokratska država, okrenuti ka Istoku i svojoj “slovenskoj braći”. Jednostavnije rečeno: postati dio Srbije. U tu svrhu crkveni protesti predstavljaju samo okidač za ovaj “nebeski” projekat.

Ovakva “kukavičija jaja”, poturena u formi odbrane vjerskih i nacionalnih prava, ne prolaze više nigdje u civilizovanom svijetu. Dosta se, upravo ta Evropa, nagledala poslednjih  decenija tragičnih posljedica takvih suludih ideja, čije efekte ovaj region trpi do dan danas.

Demokratske vrijednosti Evropske unije i Amerike baziraju se na principu regionalne stabilnosti i poštovanja teritorijalnog integriteta i nepovredivosti granica, što predstavlja temeljni princip politike proširenja EU, u čijem članstvu Crna Gora vidi svoju budućnost, kao i budućnost regiona.

Danijel Živković, poslanik DPS u Skupštini Crne Gore

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

litija-u-podgorici-10-830x0-830x0

Mitropolija: Crkva nikome nije dala blagoslov, molimo da se prestane sa zloupotrebom našeg imena u skupljanju potpisa za izbore!

Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve nije dala blagoslov, niti daje podršku bilo kojoj političkoj organizaciji, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *