četvrtak , januar 27 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Živković se smatra pozvanim da komitskopatriotski pokret pozove da spriječe ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinju

Živković se smatra pozvanim da komitskopatriotski pokret pozove da spriječe ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinju

Dio onih koji su htjeli da proteraju srpsko stanovništvo iz Crne Gore, koji je smatraju građanskom državom ali samo ako se u tom slučaju ne pominju građani srpske nacionalnosti, ponovo su počeli da šire mržnju i prijetnje za javni red i mir u državi. Ovaj put razlog za divljanje tj. Osobeni način iskazivanja komitskog patriotizma je najava ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinju 4. Septembra.

U nedostatku reakcije  sveštenstva iz NVO CPC, idejni Fejsbuk vođa ekskluzivnih prava na komitski patriotizam Miko Živković piše da je za njega ta najava PRST U OKO (svemu) CRNOGORSKO(om), jer će na „tronu Svetog Petra cetinjskoga, ustoličiti mitroploita Joanikija za novog Srpskog vazala u Crnoj Gori, u aktuelnom, veoma napetom i kompleksnom društvenom i političkom trenutku“. Pozivajući se na zdrav razum i dobru volja da “ to ustoličenje bude izvršeno u Beogradu, gdje je Joanikije i izabran ili u Hristovom hramu u Podgorici, pored groba njegovog prethodnika, odluka da to bude na Cetinju je višeznačna i veoma opasna“ jer, veli Živković, ustoličenju na Cetinju u manastiru koji su okupirali kada i Crnu Goru, svojim zlim naumom žele poslati više lažnih poruka: da su svoji na svome, da su tu oduvijek bili, da Svete Crnogorske crkve nikada nije bilo, pa ni Crnogoraca, ni njihove istorije, tradicije, jezika i kulture.

Naravno da Živković srpski narod i SPC, ni ovaj put nije poštedio svoje uvreda, mržnje i biijesa, riječima „ovi čuvari sjećanja na saradnike fašista i ljubitelji ratnih zločinaca Srebrenice i drugih stratišta, ponovo siju mržnju i prizivaju zlo“.

Demokratski procesi nakon parlamentarnih izbora u CG za njega su „okupirana zemlja“, “ traženje đavola“, „potrošeno strpljenje građana koji iznad svega vole svoju zemlju i ne prihvataju ovakvo poniženje“. Ustoličenje mitropolita Joanikija u mjestu svoga stolova ja je za Živkovića “ zli naum“. Živković je sebi dodijelio ulogu nekog pametnog komitko patriotskog namjesnika voljnog da „poučava i upozori“ Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori, uz junačku poruku „u protivnom, svi mi koji volimo ovu zemlju, smatrajmo se pozvanim“.

Nisu izostali aplauzi onih koji u građanskoj državi CG otvoreno i strastveno mrze srpski narod, koji vjekovima živi na svom ognjištu. Čudna fela feleričnih evropejaca čija mržnja  poziva i na fizičke obračune i gaženje  demokratskih vrijednosti i slobode vjeroispovesti. Po praksi crnogorskog pravosuđa za uvrijedljivu riječ „prdež“ ekspresna kazna je bila 500 evra a za pozivanje na zlo i nemire nema reakcije?

Screenshot_20210809_161940_com.facebook.katanaScreenshot_20210809_161834_com.facebook.katana Screenshot_20210809_161724_com.facebook.katanaScreenshot_20210809_161724_com.facebook.katana

Živkovićev poziv
Živkovićev poziv

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Foto-MItropolija

Mitropolija ne želi da učestvuje u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama

Saopštenje za javnost U vezi glasina koje su se danas čule da Srpska Pravoslavna Crkva …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *