četvrtak , 28 septembra 2023
Početna / Vijesti / Ekonomija / Život gorštaka u bespuću bobovskog kraja

Život gorštaka u bespuću bobovskog kraja

Daleko od gradske vreve, prostrano Bobova razapeto između neba i planina: Durmitora, Lisca, Bunetine, Obzira, Ljubišnje, između nevolja i nedaća i kanjona dvije rijeke Tare i Drage izaziva divljenje zbog živopisnih predjela. U Bobovu život prkosnih gorštaka, gostoljubivih, čestitih i poštenih ljudi kojima je priroda odredila sudbinu i karakter jeste za svako poštovanje. Odolijevajući surovim zimama, udaljenosti od grada, lošoj putnoj infrastrukturi, malim otkupnim cijenama, oni koji su ovdje ostali i opstali bore se kako znaju i umiju da održe svoja ognjišta, dok pretežno žive od poljoprivrede i tako izdržavaju porodice.

Vrleti nadvišene planinama, prostrana polja i livade, izvori, potočići, tradicionalna seoska arhitektura, čist vazduh  – dušu daju za seoski turizam.

Od 15.jula 2018. godine najavljujemo, u lokalnom listu „Pljevaljske novine“, tromjesečno objavljivanje tesktova iz Bobova, reportaža o ljepotama, problemima i mogućnostima razvoja bobovskih zaselaka, naseljenih sela sa najvišom nadmorskom visinom, poznatom po vazduhu koji krijepi i hranom čiji se ukus pamti.Stado BailovićaBobovo, i neboBobovo, unutrašnjost kuće

Bobovo kanjonBobovo livadeBobovo spomenikBobovo livadsko cvijećeBobovo,prvi otkosi

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Raste“ broj zaposlenih, ali se nezaposlenost ne smanjuje

Ako broj nezaposlenih već godinama ne pada ispod 40 hiljada, onda se nemate čime specijalno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.