sreda , jul 17 2019
Početna / Vijesti / Ekonomija / Život gorštaka u bespuću bobovskog kraja

Život gorštaka u bespuću bobovskog kraja

Daleko od gradske vreve, prostrano Bobova razapeto između neba i planina: Durmitora, Lisca, Bunetine, Obzira, Ljubišnje, između nevolja i nedaća i kanjona dvije rijeke Tare i Drage izaziva divljenje zbog živopisnih predjela. U Bobovu život prkosnih gorštaka, gostoljubivih, čestitih i poštenih ljudi kojima je priroda odredila sudbinu i karakter jeste za svako poštovanje. Odolijevajući surovim zimama, udaljenosti od grada, lošoj putnoj infrastrukturi, malim otkupnim cijenama, oni koji su ovdje ostali i opstali bore se kako znaju i umiju da održe svoja ognjišta, dok pretežno žive od poljoprivrede i tako izdržavaju porodice.

Vrleti nadvišene planinama, prostrana polja i livade, izvori, potočići, tradicionalna seoska arhitektura, čist vazduh  – dušu daju za seoski turizam.

Od 15.jula 2018. godine najavljujemo, u lokalnom listu „Pljevaljske novine“, tromjesečno objavljivanje tesktova iz Bobova, reportaža o ljepotama, problemima i mogućnostima razvoja bobovskih zaselaka, naseljenih sela sa najvišom nadmorskom visinom, poznatom po vazduhu koji krijepi i hranom čiji se ukus pamti.Stado BailovićaBobovo, i neboBobovo, unutrašnjost kuće

Bobovo kanjonBobovo livadeBobovo spomenikBobovo livadsko cvijećeBobovo,prvi otkosi

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Norveška za vas CG

Poziv na bespovratna sredstva preduzetnicima za nova radna mjesta 350.000 evra od Norveške

Kraljevina Norveška izdvojila je 350.000 eura za javni poziv kojim će pružiti podršku novim preduzetnicima, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *