ponedeljak , 27 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Zlatne medalje na 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Zlatne medalje na 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Krvavac 1 85 Sajam

U okviru jubilarnog 85. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu koji je najveći sajam na Balkanu i Jugoistocnoj Evropi i jedan od deset najvećih sajmova Evrope, održanog od 15-21. maja 2018. godine pored ocjenjivanja drugih poljoprivrednih proizvoda, ocjenjivani su i uzorci jakih alkoholnih pića.

U izuzetno jakoj konkurenciji prispjelih uzoraka za ocjenjivanje, rakija “Trnovača” od šljive sorta “Požegaca”, prepečenica jačine 45% v.a. iz 2014. godine, koju peku braća Vidoslav i Dusko Krvavac, ocijenjena je zlatnom medaljom. To je jos jedna potvrda kvaliteta ove rakije koja se proizvodi u Trnovicama, selu udaljenom od Pljevalja dvadesetak kilometara.

Rakija „Trnovača“ na najbolji način promoviše Pljevlja i Crnu Goru s obzirom na brojne medalje osvojene na prestižnim sajmovima u regionu kao što su Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, Sajam šljiva u Osečini, Biznis Samit u Vrnjačkoj Banji, Međunarodna manifestacija “Žestival” u Užicu, Sajam voćnih rakija u Ugljeviku, RS, BiH, Dani jabuke u Goraždu i mnogih drugih manifestacija u Crnoj Gori i regionu,

Komisija za ocjenjivanje kvaliteta jakih alkoholnih pića 16. i 17. aprila radila je u sastavu: predsjednik prof. dr Ninoslav Nikićević ( Poljoprivredni fakultet, Zemun ), članovi: prof. dr Janez Hribar ( Biotehnički fakultet, Ljubljana – Slovenija ), prof. dr Nermina Spaho ( Poljoprivredno-prehrambeni fakultet, Sarajevo – BIH ) , dr Branko Popović ( Institut za voćarstvo, Čačak ),  dr Ivan Urošević (Poljoprivredni fakultet, Zemun ), sekretar dipl. menadžer Maja Banjac ( Prirodno-matematički fakultet, Novi Sad ). Ocijenjena su 164 uzorka jakih alkoholnih pića od strane 71 učesnika.

– Posle osvojenih više od 30 medalja na dosadašnjim međunarodnim takmičenjima širom regiona, od strane najeminentnijih stručnjaka iz ove oblasti na ovim prostorima, osvojena zlatna medalja na Novosadskom sajmu je kruna skoro desetogodišnjeg rada, posvećenosti, iskustva i porodicne tradicije pečenja rakije “Trnovače” – kazao je Krvavac.

Trnovice postaju poznato mjesto na poljoprivrednoj mapi u regionu po proizvodnji izuzetno kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda –  rakije “Trnovače” i pčelinjih proizvoda gazdinstva “Zečević”, a što je i dokazano osvajanjem zlatnih medalja na Novosadskom sajmu.

Pljevaljska opstina  može biti zadovoljna brojem osvojenih zlatnih medalja na ovogodisnjem 85.Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Zlatnim medaljama nagrađeni su rakija “Trnovača”, Mirjana Beljkaš – sir, Zeljko Macanović – spelta i gazdinstvo “Zecević” za pčelinje proizvode.

Krvavac 2 85 sajam

 

 

 

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Još bez registra pedofila, sudovi poslali nepotpune podatke

Registar pedofila u Crnoj Gori koji je trebalo da bude gotov u decembru još uvijek …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.