petak , jul 23 2021
Početna / Vijesti / Društvo / „Zračak nade“ inkluziju podržao poklonom pet tableta školama i vrtiću

„Zračak nade“ inkluziju podržao poklonom pet tableta školama i vrtiću

NVO Zračak nade je u okviru projekta „Podrži inkluziju- digitalizuj svijet djece sa smetnjama u razvoju“, koji je finansijski podržao Crnogorski telekom, nabavila 5 tableta i to za četiri osnovne škole : OŠ“Boško Buha“, OŠ „Ristan Pavlović“, OŠ „Salko Aljković“, OŠ „Mihailo Žugić“ Odzak i vrtić „Eko bajku“. Na svim tabletima je instaliran softver koji je razvijen u JU Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom Pljevlja.

U prostorijama “Dnevnog centra”, juče su direktorima škola I vrtića uručene donacije.

-Sofver sadrži 6 softverskih komponenti uz pomoć kojih će djeca moći da uče matematiku, pisanje, čitanje i crtanje, moći će lakše da razvijaju govor i jezik, kao i da uče vještine neophodne za svakodnevni život. To su: „Azbuka“, „Matematika“, „Pričalica“, „Računarko“, „Učilica“ i „Crtanje“. Uz pomoć hardvera i softvera djeca će moći da obavljaju aktivnosti koje inače ne bi mogli da obave ili će lakše obavljati ono što im je do sada bilo otežano, razvijaće komunikacione sposobnosti i učestvovati u aktivnostima zajednice. Tableti sa softverom će se koristiti u školama kao podrška sticanju školskih znanja za djecu sa smetnjama u razvoju koja pohađaju redovni obrazovni proces, ali se mogu koristiti i za sticanje školskih znanja za tipičnu djecu koja pohađaju prvi i drugi razred osnovne škole, kazala je direktorica Svetlana Dujović.

Zračak nade tabletiAbela PopovićTošić Dragan Zračak nade

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Idejno rješenje

Za sportsko- rekreativni kompleks na Borovičkom jezeru potrebno 12 miliona evra

Lokalna uprava je danas predstavila izabrano idejno urbanističko – arhitektonsko rješenje sportsko rekreativnog kompleksa na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *