sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Kultura / Zvuk tambura ugrijao srca

Zvuk tambura ugrijao srca

Pljevlja su od 5. avgusta u znaku muzike. Umilni zvuci tambura mogu se čuti pet sati dnevno jer članovi Gradskog tamburaškog orkestra vrijedno vježbaju, ujutru i posle podne u SD “Ada”. Koncert-majstor Zoran Bugarski Brica, petu godinu, drag je gost Pljevljaka koji drži radionicu za tamburu. Brica usavršava umijeće mladih i starijih muzičara a ima samo riječi hvale za pljevaljske talente.

Preko 20 članova Gradskog tamburaškog orkestra juče je održalo generalnu probu u prirodi, selu pored Pljevalja, sa vokalnim solistima i pojačani harmonikašima. Uvježbani orkestar radio je na finesama a okolna publika uživala je u nezaboravnom danu.

Vođa orkestra Emir Prekić priredio je ugođaj za sve članove. Nakon probe bila je bogata trpeza.

Koncert-majstor ansambla “Zorule” već 22 godine, član Velikog tamburaškog orkestra RTV Vojvodine, Brica došao je ranije i dokazao se kao majstor za kotlić, strpljivo spremajući gulaš preko četiri sata. Nečko Delić je bio majstor za roštilj. Zvuk tambure, harmonike i ljubavne pjesme milovao je planinu i dušu prisutnih duboko u noć.

Zrca, Musa, Nečko, Nevena, Jadranka i Brica pjevali i nakon probe, pod okriljem zvjezdanog neba.

Jedanaesti Festival tamburaške muzike zvanično počinje večeras u 20 sati u Milet bašti. Nastupiće bjelopoljski tamburaši “Muzički signali” i užički “Kapidunum” a sjutra u 20 sati Pljevljaci će uživati u zvucima Gradskog tamburaškog orchestra a solisti su Branka Šćepanović i Novosađanka Jadranka Gojić.

Zoran Bugarski i GTOkotlić 2

http://webmax.t-com.me/?_task=mail&_action=get&_uid=17242&_mbox=INBOX&_part=2

 

 

Opširnije u novom broju PV novina od 15.8.2018. godine

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Zvezdin karavan 1. juna u Pljevljima, istog dana i humanitarni koncert

Karavan Fudbalskog kluba Crvena Zvezda dolazi u Pljevlja. Pljevaljski ogranak navijačkog kluba „Delije“ poziva vas …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.