sreda , 10 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Kultura / 119. rođendan Gimnazije „Tanasija Pejatovića“

119. rođendan Gimnazije „Tanasija Pejatovića“

 

Pljevljima je danas nedostajao svečani program obilježavanja rođendana naše Gimnazije „Tanasije Pejatović“, koja danas proslavlja 119. rođendan. Svojim radom i generacijama talentovanih učenika predstavljaju ponos naše opštine, snagu trajanja i radost stalne mladosti. Ove godine u prvi razred upisan je 81 učenik.

Pored sadržajnog lista učenika „Gimnazijalac“ za ovogodišnji rođen dobili su renoviran košarkaški teren, u dvorištu Gimnazije.
-Ministarstvo sporta i mladih finansiralo je projekat adaptacije vanjskog sportskog terena. Radovi su trajali u toku septembra 2020. godine. Postavljena je veoma kvalitetna tartan podloga na čijoj se površini ne zadržava voda. Odlikuje se dobrom otpornošću na različite vremenske uslove i optimalnom apsorbcijom udaraca. Adaptirane su pokretne i betonske tribine i raščišćen okolni prostor. Znatno je unaprijeđena funkcionalnost cjelokupnog dvorišta, kao i estetska dimenzija zgrade Gimnazije. Vrijednost izvedenih radova je 30 000€.
Gimnazijsko dvorište odavno je mjesto gdje se sastaju mladi, treniraju košarku i druže se. Već nekoliko godina na ovom terenu održava se košarkaški turnir „Baci drogu u koš“ koji promoviše zdrave stilove života. Adaptacijom ovog prostora stvoreni su povoljniji uslovi za buduća sportska dešavanja i organizaciju različitih aktivnosti, navodi se na fejsbuk profilu Gimnazije.

Čekamo sa nestrpljenjem novi rođendan Gimnazije i druženje jer postoje dani koji se pamte a takav je svaki 18. Novembar. Srećno novo ljeto.

Gimnazika, sportski teren
Gimnazika, sportski teren
Reno irran tetrn
Renoviran teren
Nove kluoe
Nove klupe

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Ekselencije” 20. jula premijerno u Pljevljima

Aktuelna pozorišna predstava KIC-a “Budo Tomović” – “Ekselencije”, koja je nastala po tekstu i režiji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.