sreda , 10 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Druga najbolja startup ideja studenata iz našeg grada

Druga najbolja startup ideja studenata iz našeg grada

Pljevljaci, studenti Elektrotehničkog fakulteta na finalnom takmičenju Startup akademija Elektrotehničkog fakulteta osvojili su drugu nagradu. Na takmičenju su se prestavili sa idejom automatizovane saksije “Orhis”. Cilj akademije je da se studentima pruži dodatna vrijednost u oblasti startup ekosistema – umijeće pokretanja sopstvenog biznisa i kreiranja novih grana u ekonomiji Crne Gore.

 

Boris Jovanović, Miloš Jelovac, Luka Manojlović, Ognjen Šubarić i Vladimir Đurišić, ekipa Orhis tima osmislila je inovativno rješenje automatizovanu pametnu saksiju koja pruža kvalitetniji, lakši i zanimljiviji uzgoj biljke.

“Bilo je neophodno prijaviti ideju koju je trebalo kasnije razraditi, četiri mjeseca uz pomoć mentora. Mi smo se odlučili za ideju o automatizovanoj saksiji za uzgoj kućnog bilja.”, kaže iz tima “Orhis”, Boris Jovanović.

IMG-21c6ea3c316e13edb2efbfffd32138e0-V

Mentor tima „Orhis“ bio je dr Đuro Stojanović. Takmičenje predstavlja završnu fazu četvoromjesečne akademije tokom koje su student imali priliku da sarađuju sa mentorima i razrađuju inovativne startup ideje u pravcu pokretanja sopstvenog biznisa

Izvor: tvpljevlja.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

U Kakmužima osveštani temelji budućeg hrama

Njegovo Preosveštenstvo Episkop mileševski g. Atanasije osveštao je, u nedelju 7. avgusta 2022. godine, temelje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.