nedelja , 4 decembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Sjutra počinje vakcinacija u Pljevljima

Sjutra počinje vakcinacija u Pljevljima

Vakcinacija korisnika Doma za stare u Pljevljima i zdravstvenih radnika u Domu zdravlja i Opštoj bolnici počeće sjutra, 22. februara. Po riječima direktorice Doma zdravlja dr Branke Banje Stanković stiglo je 150 doza  vakcina a svi zainteresovani sugrađani  za vakcinaciju će biti blagovremeno obavješteni o načinu prijavljivanja, kako bi se napravili spiskovi za stanovništvo.

-Sa zadovoljstvo saopštavamo da Dom zdravlja Pljevllja počinje vakcinaciju korisnika i zaposlenih u Domu za stare. Vakcinacija kao najefikasnija mjera prevencije infekcijre korona virusom počinje u Domu za stare, gdje boravi najosjetljiviji dio populacije koji  treba prvo zaštititi. Prema planu Instituta za javno zdravlje od isporučenih 150 doza vakcina za Dom starih je planirano 78 a ostalo za zdravstvene radnike u Domu zdravlja i Opštoj bolnici –  kazala je Stanković.

U Crnoj Gori je 20. februara počela vakcinacija protiv virusa korona, a prva osoba koja je primila rusku vakcinu proizvođača Sputnjik V je korisnik Doma starih u Risnu, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

EPCG tvrdi da vode koje izlaze ispod deponije Maljevac nemaju negativan uticaj na kvalitet voda Vezišnice

Predsjednik Sportskog ribolovnog kluba “Lipljen” Vaso Knežević tvrdi da je Vezišnica već godinama mrtva rijeka od mjesta …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.