četvrtak , 29 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Džinovski Sneško Belić visok 5 m

Džinovski Sneško Belić visok 5 m

Kalendarski je na izmaku ali se zima ne predaje. Mart ove godine obilježile su niske temperature a 12. marta je na Kosanici u jutranjim satima izmjereno -30 stepeni dok je u Pljevljima bilo – 10. Hladno vrijeme nije smetalo našem sugrađanu Ratomiru Tomaševiću (25), studentu završne godine Filozofskog fakulteta-smjer Istorija na Palama, da predah od učenja iskoristi na kreativan način. On je čišćenje snijega u dvorištu iskoristio tako što je ispred porodične kuće u Kominima za tri dana napravio Sneška Belića visine 5 m.  Ovako džinovski stasit Sneško obučen je u elegantnu dugačku bijelu pelerinu na kojoj su crna dugmad, zaogrnut šalom, s kapom na glavi I metlicom u rukama čeka prve tople proljećnje zrake, da ustupi mjesto livadskom cvijeću.

Dok je nekima martovski snijeg pričinjavao veliki problem za mene je predstavljao inspiraciju i zadovoljstvo, kaže Ratomir koji pored studiranja voli  sportske aktivnosti. Kaže da trenira košarku, vodi računa o zdravim stilovima života.  Tokom studiranja imao je priliku da boravi pola godine u Sjedinjenim Američkim Državama a govori tri strana jezika engleski, španski i ruski jezik.

U slobodno vrijeme voli da putujeiI njegov hobi je vožnja biciklom. Kaže da je za pet mjeseci obišao čitavu pljevaljsku opštinu i prešao preko 4000 km. Ratomir kaže da je upoznao razne skrivene prirodne dragulje u našoj opština a koji još nisu adekvatno valorizovani.

 

Vrijedne ruke Ratomira Tomaševića napravile džinovskog Sneška
Vrijedne ruke Ratomira Tomaševića napravile džinovskog Sneška

Sneško Beli, Ratomir Tomašević

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Ministar Mujović posjetio Rudnik uglja nakon tragične pogibije radnika

Ministar enegetike i rudarstva Saša Mujović, državni sekretari ministarstva Loran Mohamad i Vesna Brajović, obišli …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.