nedelja , 2 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Politika / Odgovor predsjednika Opštine Rajka Kovačevića na saopštenje Milojice Tešovića

Odgovor predsjednika Opštine Rajka Kovačevića na saopštenje Milojice Tešovića

Poštovani gospodine Tešoviću,

Iznijeli ste ideju o kojoj valja razmisliti i sa kojom sam načelno saglasan.

Naravno, raspoložen sam da na zajedničkom sastanku sa direktorima „Čistoće“ i „Vodovoda“, uz vaše i prisustvo vaših saradnika zajednički sagledamo način kako dati povlastice prenzionerima, ali i korisnicima materijalnog obezbjeđenja porodice i samohranim roditeljima, i to uraditi a da pomenuta preduzeća ne ugrozimo u redovnom servisiranju obaveza prema više stotina zaposlenih.

Saglasan sam sa vašom ocjenom da je penzionerska populacija jedna od najrevnosnijih platiša svih računa, ali nisam o krivcu za loše stanje u lokalnim komunalnim preduzećima s obzirom na to u kakvom ste stanju ta preduzeća predali na upravljanje 2014. godine nakon gubitka vlasti u Pljevljima.

Napominjem, danas sva lokalna preduzeća, iako posluju u otežanim uslovima, uredno izmiruju zarade zaposlenima i pozitivno finansijski posluju.

Poslednje što bih želio jeste da bilo ko motive ove inicijative svrsta u kategoriju predizborne kampanje i jeftinog populizma, kao što se dešavalo u nekom ranijem periodu oko najavljivanja povlastica na račune za struju.

About novinepv

Pogledajte i

“Temelj za bolja Pljevlja”: Rodna ravnopravnost u Pljevljima samo na papiru

Ovih dana smo svjedoci koliko je u našoj Opštini zanemarena rodna ravnopravnost i pravo žena …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.