nedelja , 26 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / 39. DANI PLJEVLJAKA U BEOGRADU

39. DANI PLJEVLJAKA U BEOGRADU

Tradicionalna manifestacija zavičajnog Udruženja Pljevljaka u Beogradu

39. DANI PLJEVLJAKA U BEOGRADU

Manifestaciju, u srpskoj prestonici, orgnizovalo je Udruženje Pljevljaka „Breznik“ iz Beograda

Susret Pljevljaka iz Beograda i njihovih prijatelja, od 20. do 21. aprila ove godine, održan je u okviru manifestacije Dani Pljevljaka u Beogradu, u organizaciji zavičajnog Udruženja „Breznik“ iz Beograda. Bio je to još jedan susret prijatelja i znalaca daleko od rodnog kraja. Stari i mladi, uspešni poslovni ljudi, radnici, službenici, sportisti, studenti –  evocirali su uspomene na zavičaj.

Prvog dana manifestacije, u hotelu „Bristol“ održana je godišnja, redovna Skupština Udruženja, na kojoj je usvojen Izveštaj o radu i finansijskom poslovanju za 2017. godinu. Potom je održano Veče kulture, gde je obavljeno predstavljanje turističkih potencijala   opštine Pljevalja, uz adekvatan video prikaz i štampani materijal. Potom su, u dobro osmišljenom programu, učestovali: pesnici, etno-pojci, zdravičari i guslari. Veče kulture je bilo dobro posećeno, u prisustvu većeg broja gostiju, među kojima  su bili predsednici i predstavnici brojnih zavičajnih udruženja sa kojima „Breznik“ ima dugogodišnju saradnju.

vece uvece t

Drugoga dana, održano je tradicionalno, 39. Veče Pljevljaka u Beogradu. Veče je održano u beogradskom hotelu „Tulip Inn,“  u prisustvu oko 300 zvanica. Veče je otvorio predsednik Udruženja dr Bajo M. Cmiljanić. Pozdravljajući prisutne članove Udruženja i goste, ukazao je na značaj delovanja zavičajnih udruženja, predstavljajući ciljeve „Breznika“. U pozdravnom govoru je, pored ostalog, istakao:„ 39. godina postojanja i rada udruženja „Breznik“ dokaz je neraskidivih veza Pljevljaka iz Beograda sa našim zavičajem. Od kada smo krenuli iz Pljevalja, kao svog ishodišta, pa do našeg staništa, ovde u Beogradu, nosimo u sebi zavičaj, na kome  mi- Pljevljaci u Beogradu, temeljimo i svoj lični kod. Ponosni smo na svoj zavičaj, jer možda ima lepšeg ali nema dražeg. Pljevlja su mjesto gde se, pre svega, rađaju i stvaraju čestiti i časni ljudi.“ Cmiljanić se posebno zahvalio donatorima na podršci koju su ukazali u cilju uspešnog organizovanja i održavanja ove manifestacije.vece d

Delegaciju opštine Pljevalja činili su: predsednik Skupštine opštine, Tarik Gadžović i sekretar Sekretarijata za priverdu, Budimir Bajčetić, dok je Gimnaziju prdstavljala mr Ljiljana Bajčetić. Predsednik Skupštine,Tarik Gadžović, preneo je beogradskim Pljevljacima pozdrave građana Pljevalja i predsednika Opštine, Mirka Đačića, uz zahvalnost što Pljevljaci u Beogradu već četiri decenije, na primeren način, predstavljaju svoj zavičaj. Profesorca Bajčetić je u sadržajnom i emotivnog govoru prenela zbirna osećanja Pljevljaka na svoju Gimnaziju. Na zabavnoj večeri bila je prisutna delegacija Ambasade Crne Gore u Srbiji, koju je predvodio konzul Vuk Rakočević. Večeri su prisustvovale delegacije udruženja Pljevljaka iz Sarajeva i Kotora, kao i predstavnici više zavičajnih udruženja iz Crne Gore i Srbije.

Bilo je zapaženo prisustvo većeg broja mladih ljudi, a posebno studenata Univerziteta u Beogradu, koji su rodom iz Pljevalja.

U izuzetno dobroj organizaciji večeri, goste je zabavljao pljevaljski „Duo bend“. Umetnički deo programa bio je zapažen po nastupu prvaka Narodnog pozorišta u Beogradu, glumca Lepomira Ivkovića. Učešće u programu imali su   i etno-pojci i guslari.VECE

Tokom programa, uručene su zahvalnice i priznanja zaslužnim pojednicncima u organizacijama koji su u prethodnom periodu doprineli uspešnom radu Udruženja. Priznanja i zahvalnice dobitnicima je uručio Željko Pejović, zamenik predsednika Udruženja „Breznik“.

U izuzetno veseloj atmosferi, uz kvalitetnu muziku, dobru igru i zabavu, gosti su uživali do ranih jutarnjih sati. Program je uspešno vodila Nina B. Cmiljanić.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Još bez registra pedofila, sudovi poslali nepotpune podatke

Registar pedofila u Crnoj Gori koji je trebalo da bude gotov u decembru još uvijek …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.