četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / 50 godina od osnivanja OŠ „Salko Aljković“

50 godina od osnivanja OŠ „Salko Aljković“

 

Iako značajan jubilej OŠ „Salko Aljković“ – pet decenija postojanja, zbog mjera i predostrožnosti pandemije korona virusa proslavljen je juče skromno u holu škole. Na svečanosti je pripremljen prigodan recital, u penziju su ispraćeni Faik Muhović, Milena Džuver i Ljubinko -Ljupko Laković  i dodijeljene nagrada učenicima i mentorima koji su osvojili zapažene rezultate na državnom i  međunarodnom nivou.

Po riječima Veselina Rondovića, direktora OŠ „Salko Aljković“,  ova škola je od davne 1971. godine, od kada je počela rad, organizovala brojne proslave i svečanosti.

-Na svim tim svečanostima koje su radili učenici i nastavnici mogla se vidjeti raznovrsnost ideja, kreativnost, maštovitost, kompetenost.Nažalost, ove godine zbog pandemije i promijenjenog načina rada, nismo bili u mogućnosti da to uradimo na taj način. Promijenili smo pristup, okrenuli se ka drugim kompetencijama i mnogo toga što smo odradili prezentovali preko fejsbuka i sajta škole. Danas slavimo pet decenija škole. U njenom višedecenisjkom postojanju kroz proces obrazovno-vaspitnog rada prošao je veliki broj učenika, a mnogi od njih su postali značajna imena u oblasti nauke, politike, kulture, sporta… – istakao je Rondović i dodao da se nada da će i buduće generacije nastaviti utabanim stazama uspjeha učenika ove škole.

jubilej skole 1

Biljana Tomanović, predsjednica Školskog odbora,  podsjetila da je ova škola osnovana 9. jula 1971. godine kao Treća osnovna škola.

-Prva generacija upisana 1971/72 godine okupila je 1.320 učenika raspoređenih u 41 odjeljenje . Pod imenom Treća osnovna radila je do 1974. godine kada je dobila naziv OŠ „Salko Aljković“. Kao školska godina sa najvećim brojem učenika bilježi se 1995/96 godina kada je školu pohađalo 1.497, a najmanje ove školske godine 719 učenika.

 

jubilej skole 2

jubiljej skole 33

jubilje skole 4

jubilje skole 5

Nakon svečanog dijela programa prikazan je zanimljiv flm o istorijatu škole, brojnim manifestacija,  uspjesima i nagradama učenika ove škole, čestitkama za jubilej bivših učenika, nastavnika…. koji je pripremila profesorica razredne nastave Tijana Laković.

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Pljevlja dobila novo izletište – Pametno jezero. Kovačević, ovo je samo jedan od naših ekoloških projekata

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević i ambasadorka Republike Bugarske u Crnoj Gori Meglena Plugčijeva svečano su danas u otvorili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.