subota , 1 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / 60 GODINA ETF-A I PODIZANJE NIVOA SARADNJE SA EPCG: Želimo da naši najbolji kadrovi ostaju u svojoj državi i rade za svoju državu

60 GODINA ETF-A I PODIZANJE NIVOA SARADNJE SA EPCG: Želimo da naši najbolji kadrovi ostaju u svojoj državi i rade za svoju državu

Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore obilježio je 60 godina postojanja a na svečanosti je pored dekana fakulteta i rektora, govorio i izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore, Nikola Rovčanin. Rovčanin je poručio da žele studente ETF-a aktivno da ETF nikolaETF nikola 2uključe u praćenje novih razvojnih projekata iz oblasti zelene energije, a da istovremeno praktična znanja iskusnih stručnjaka podijele sa studentima.
– Pod krovom ove ugledne i prestižne visokoobrazovne ustanove, koja bi, bez ikakve sumnje, predstavljala ponos i mnogo većih i razvijenijih država od naše, školovale su se generacije inženjera koji su svoje znanje ugradili u temelje i razvoj elektroenegetskog sistema Crne Gore. Na stotine inženjera, vrhunskih i međunarodno priznatih stručnjaka, svoje je znanje predalo i uložilo u napredak i izgradnju Elektroprivrede Crne Gore kao najveće državne kompanije koja je danas, kao što znate, u velikom investicionom zamahu. Nove vjetroelektrane, solarne elektrane i hidroelektrane, od kojih su mnoge u poodmakloj fazi razvoja, traže i nove stručnjake, inženjere i ljude koji će njima upravljati i koji će o njima brinuti.
Polazeći od te činjenice, cijenili smo da je krajnje vrijeme da oživimo neke stare i dokazano funkcionalne modele saradnje. S tim u vezi, odlučili smo da odnos između Elektroprivrede Crne Gore i Elektrotehničkog fakulteta dodatno unapredimo i učvrstimo, na zadovoljstvo svih aktera u društvenom životu naše zemlje. U tom duhu saradnje, danas ću, sa posebnim zadovoljstvom, zajedno sa gospodinom dekanom Sašom Mujovićem potpisati Sporazum o saradnji. Vjerujem da je veoma važno da pomjeramo granice nabolje i da svakim novim danom bilježimo napredak u razvoju energetskog sistema, naše privrede i naše države. To je naša potreba, ali i naša obaveza prema ovoj i generacijama koje dolaze.
Želimo da studente ETF-a aktivno uključimo u praćenje novih razvojnih projekata iz oblasti zelene energije, a da istovremeno praktična znanja naših iskusnih stručnjaka podjelimo sa studentima. Želimo da obezbjedimo mladim ljudima, budućim stručnjacima, upoznavanje sa našim proizvodnim objektima i procecima. Želimo da novčano, u vidu stipendija, pomognemo najbolje studente. Želimo da, kao društveno odgovorna kompanija, ulažemo u znanje ljudi na kojima počiva i na kojima će počivati elektroenergetski sistem naše zemlje. Želimo da naši najbolji kadrovi ostaju u svojoj državi i rade za svoju državu. Duboko uvjeren da dijelimo viziju napretka i sasvim siguran u to da, u ime zaloga za budućnost, ne smijemo propustiti aktuelne razvojne šanse, cijenim da je današnje podizanje saradnje na viši nivo jedan od simbola zajedničke čvrste opredijeljenosti za usmjeravanje naše privrede, time i društva u cjelini, ka savremenim svjetskim trendovima – zaključio je Rovčanin.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Evropska unija spremna za zimu

Evropsko vijeće u julu ove godine usvojilo je novu uredbu o skladištu plina koja ima …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.