subota , 30 septembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / Abazović: Podržavamo Jakova, sa Milom odlazi i DPS

Abazović: Podržavamo Jakova, sa Milom odlazi i DPS

DAN
<img src="https://static.dan.co.me/images/slike/new/2023/03/20/h_1835447_220.jpg" alt="<p>Abazović

Komično zvuči fraza “ode nam Crna Gora“, prokomentarisao je premijer

Lider Građanskog pokreta URA i premijer Dritan Abazović saopštio je da će ta partija u drugom krugu predsjedničkih izbora podržati predsjedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića.

Abazović je čestitao svim učesnicima izbornog procesa na političkoj korektnosti i prilično konstruktivnom pristupu proteklih dana, „sa posebnim naglaskom na Milatovića, kome ide iskrena i nedvosmilena podrška za glatku pobjedu u drugom krugu“.

Sav tok kampanje, izborni dan i konačno proglašenje rezulatata predsjedničkih izbora, prema njegovim riječima, predstavljaju veliku pobjedu demokratije u Crnoj Gori.

– Bez tenzija, sa pomiriteljskom retorikom, u kratkoj i relaksiranoj kampanji (istina sa jednim incidentom), Crna Gora je pokazala svoje evropsko lice. Građani su bez straha glasali za svoje favorite i nedvosmisleno rekli da žele novog predsjednika države – kazao je Abazović.

Dodao je i da sada „samo komično zvuče one fraze “vratili ste DPS na vlast” ili “ode nam Crna Gora“

Naglasio je da nije teško bilo predvidjeti politički proces, ali da građanima, „naročito dijelu ostarašćene javnosti koji je pod uticajem agresivne propagande ponekad treba dati vremena“.

– Sa Đukanovićem odlazi i DPS, a Crna Gora se vraća sebi i svom daljem progresu. Sada samo treba sačuvati dobru društveno-političku atmosferu i 2. aprila kompletirati još jednu etapu demokratskog razvoja države. Još se jednom pokazalo da može Crna Gora i da smo svi zajedno na pravom putu. Mirno i dostojanstveno u nove pobjede – poručio je Abazović.

Izvor-dan

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DPS: Sveštenstvo SPC da ne narušava sekularnost Crne Gore miješanjem u poslove koji nijesu u njegovoj nadležnosti

Nakon što je episkop mileševski SPC Atanasije pozvao odbornike u Pljevljima da sjutra glasaju za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.