četvrtak , 6 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / AMBASADORKA SAD POSJETILA TE „PLJEVLJA“

AMBASADORKA SAD POSJETILA TE „PLJEVLJA“

Ambasadorka SAD, NJ. E. Džudi Rajzing Rajnke, posjetila je u petak, 3. decembra 2021. godine,  Termoelektranu i tom prilikom je razgovarala sa izvršnim direktorom EPCG, Nikolom Rovčaninom.
Rovčanin je, kako se navodi u saopštenju, Nj. E. upoznao sa stanjem u kompaniji, naglasivši projekte ekološke rekonstrukcije TE i toplifikacije Pljevalja te posvećenosti ulaganju u obnovljive izvore energije.
– Među pomenutim, a trenutno aktuelnim, svakako posebno mjesto zauzimaju „Solari 3000+“ i „Solari 500+“ te VE „Gvozd“ i plutajući solar na Slanom jezeru. Izrazivši nadu da će EPCG nastaviti da posvećeno djeluje u pravcu poštovanja međunarodnih standarda, ambasadorka Rajnke je istakla da je veoma važno voditi računa i o socijalnom aspektu zelene tranzicije. Sagovornici su saglasni oko ocjene da u Crnoj Gori, konkretno na planu investicija u energetske projekte, postoje prostor, potreba i interesovanje za djelovanje globalno respektabilnih američkih kompanija. Saradnja tog tipa bi, bez ikakve sumnje, pospješila dobre međudržavne odnose Crne Gore i SAD. Sastanku su, u ime Ambasade SAD, prisustvovali i zamjenik šefa političke i ekonomske sekcije (Valter Andonov), savjetnica za ekonomska pitanja (Marina Milić) i protokol asistentkinja (Dušica Marić), dok su, sa druge strane, u ime EPCG, bili izvršni rukovodilac FC Proizvodnja (Bojan Đordan), v. d. direktor TE „Pljevlja“ (Mirko Mazalica), pomoćnik izvršnog rukovodioca FC Proizvodnja (Veselin Sekulić) i stručni saradnik izvršnog direktora za medije (Tomaš Damjanović). U čast posjete američke ambasadorke, simbolično je posađeno stablo na rekultivisanom prostoru Maljevca, saopšteno je iz EPCG. nikola i Rajnkenikola i rajnke 2mazalica i Rajnkenikola i rajnke 3

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Manasttir Tumane pokloničko putovanje nedelja 16.10.2022

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.