nedelja , 27 novembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / AMERIČKI UGAO U PLJEVLJIMA IZRAĐUJE VIZIRE

AMERIČKI UGAO U PLJEVLJIMA IZRAĐUJE VIZIRE

U Američkom uglu u Pljevljima od početka pandemije, zaposleni su počeli sa izradom vizira za medicinsko osoblje za ličnu zaštitu.

Marta mjeseca u Podgorici je pokrenuta akcija 3d štampe zaštitnih vizira, pa su zaposleni u Američkim uglovima  u Podgorici, Cetinju i Pljevljima  odlučili, uz saglasnost Ambasade, da se priključe akciji.

Američki uglovi u  Podgorici i Cetinu ustupili su na korišćenje svoje štampače i materijal, a Američki ugao u Pljevljima , kao jedini koji posjeduje 3d štampač na sjeveru, počeo je sa štampom i izradom vizira za medicinsko osoblje.

Zaposlena u Američkom uglu, Vesna Gospić koja radi pri Sekretarijatu za društvene djelatnosti opštine Pljevlja, počela je sa izradom vizire za medicinsko osoblje. Do sada je uradila 173 vizira koji su donirani: Hitnoj pomoći, Dječijem i ginekološko-akušerskom odeljenju, Laboratoriji, Epidemiološkoj i Sanitarnoj službi, Službi ORL, Domu zdravlja i Domu starih.

AMERIČKI UGAO IZRADA VIZIRA

Gospić ističe da je vizire pravila u saradnji sa  Opštinom  a oni su ih prosleđivali Bolnici koja ih je dalje raspoređivala  po potrebi.

„Štampa jednog vizira traje oko 50minuta, i na odštampani okvir se onda postavlja providna folija i lastika pozadi. Za jedan dan može da se uradi desetak vizira.“ – kaže Vesna Gospić.

VIZIRI AMERIČKI UGAO

U narednom periodu počeće izradu za pripadnike Centra bezbjednosti i Komunalne policije.

 

 

IZVOR: PVPORTAL.ME

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Oblačno sa slabim padavinama

U Crnoj Gori danas će biti pretežno oblačno sa slabom kišom, na sjeveru uglavnom sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.