četvrtak , 23 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / AMSCG: Putevi suvi, vidljivost dobra

AMSCG: Putevi suvi, vidljivost dobra

Do 1. aprila 2024. obavezna je upotreba zimskih guma za sva motorna vozila na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Saobraćaj se u Crnoj Gori danas odvija po suvim kolovozima uz dobru vidljivost. Vozačima se savjetuje da voze oprezno, da brzinu prilagode uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Intenzitet saobraćaja je umjeren, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore. 

Do 1. aprila 2024. obavezna je upotreba zimskih guma za sva motorna vozila na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi. Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm.

Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sve vrste vozila.

Na regionalnom putu R-13 dionica Mateševo-Kolašin danas će se saobraćaj obustavljati u terminu od 10.00 do 14.00 sati.

Od 26.09.2023. godine pa do završetka radova na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina zbog sanacije obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

U mjestu Gojakovići, regionalni put Đurđevića Tara –Mojkovac,od 27.09 do 25.12.2023. godine odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila nosivosti preko 7,5 tona zbog sanacije klizišta.

Do 30.12.2023 godine na magistralnom putu Nikšić-Vilusi, na dionici Nikšić-Kuside saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 11.00 i od 14.00 do 16.00 sati. Nedjeljom nema obustava saobraćaja.

Privremeno se od 22.11. do 31.12. odobrava potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09.00 11.00 časova i od 14.00 do 16.00 časova osim nedjelje na magistralnom putu M-3 dionica Jasenovo Polje –Nikšić u okviru rekonstrukcije mag puta Plužine-Nikšić –Danilovgrad.

Zbog izvođenja minerskih radova u okviru izgradnje puta Čekanje-Čevo, na dionici regionalnog puta R-17 Čekanje-Resna dolaziće do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 12.00 i od 13.00 do 16.00 sati počev od 31.07.

Od 25.09. pa do završetka radova na magistralnom putu Podgorica-Tuzi –Božaj u dužini od 700m kod kružnog toka u Tuzima odobrava se totalna obustava saobraćaja. Saobraćaj se obavlja lokalnim putem.

Do 30.12. odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog izvođenja radova kao i povremenu totalnu obustava saobraćaja ne dužu od 30 minuta na rekonstrukciji mag.puta M-2 dionica Lepenac –Ribarevina –Poda –Berane na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane.

Privremeno se u periodu od 15.11. do 15.12. odobrava povremena totalna obustava saobraćaja ne duža od 15 minuta zbog izvođenja radova na iskopu kosina u okviru izgradnje puta Cetinje –Nikšić na dionici mag. puta M-10 Podgorica –Cetinje raskrsnica Cetinje.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most zbog radova promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Na regionalnom putu Mateševo-Kolašin u toku je rekonstrukcija puta zbog čega se saobraćaj obavlja jednom trakom naizmjenično na mjestima izvođenja radova.

Zbog izvođenja radova na izgradnji Bulevara Vilija Branta na mag.putu M-2 dionica Podgorica –Bioče (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka –skretanje za autoput) saobraca se dvosmjerno uz postavljenu saobracajnu signalizaciju.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

Na autoputu se saobraća bez izmjena u režimu saobraćaja.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri osobe zadobile lake povrede.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 063239987.

Izvor-dan

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Kvalitet vazduha u aprilu u Pljevljima značajno bolji u poređenju sa prethodnim mjesecima

U odnosu na praćene parametre kvaliteta vazduha tokom aprila, u Pljevljima je registrovan značajno bolji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.