četvrtak , 6 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Apel za nabavku skenera Opštoj bolnici

Apel za nabavku skenera Opštoj bolnici

U Pljevljima su sugrađani pokrenuli akciju prikupljanja novca kako bi Opšta bolnica kupila novi skener, jer je stari u kvaru skoro pola godine. Novi skener košta oko 300.000 evra. Skener u Pljevljima je iz 2005.godine, repariran je 2009. godine, najstariji je u CG, i za njega se više ne proizvode rezervni delovi.

-Proizvođač“,Siemens“ je otkazao podršku za pljevaljski skener, za njega ne proizvode rezervne delove. Rudnik uglja je Bolnici poklonio 84.000 evra za popravku starog skenera ali je neizvesno da li bi zamjenjena katodne cijev riješila dugoročno ispravnost aparata- kazao je direktor Opšte bolnice Saša Grbović ističući da je postojeći skener bio polovan kada je nabavljena.

Prethodnih godina država je kupila novi skener za Cetinje, Kotor, Bijelo Polje, Berane, za koje je najavljena i nabavka magnetne rezonance.

Prenosimo fejsbuk objavu sugrađanke Danijele Nenadić Anđelić u kojoj poziva lokalnu upravu, privrednike i sugrađane da pomognu nabavku skenera.

-Apel! Opštoj bolnici Pljevlja neophodan je i prijeko potreban SKENER!
U vrijeme pandemije covida 19 skener je pokvaren mjesecima unazad! Pacijenti, pozitivni na covid i oni sa drugim zdravstvenim problemima, svakodnevno se salju na snimanja u BP, NK ili PG sto prije svega pogorsava zdravstveno stanje pacijenata i iziskuje ogromne troskove.
Molim sve drustveno odgovorne institucije, firme, organizacije da uzmu u obzir ovaj problem i doniraju sredstva kako bi se ovaj problem rijesio.
Opština Pljevlja se hvali nikad boljim finansijskim stanjem, Rudnik uglja nikad boljim finansijskim poslovanjem, EPCG takodje….
Evo vam prilike da pokazete drustvenu odgovornost….- piše Danijela.

About Vela Mickovic

Pogledajte i

Manasttir Tumane pokloničko putovanje nedelja 16.10.2022

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.