četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Asfaltiranje Ostroški ulice do kraja godine

Asfaltiranje Ostroški ulice do kraja godine

Radovi u Ostroškoj ulici teku planiranom dinamikom a asfaltiraće se do kraja godine, poruka je predsjednika opštine Pljevlja Igora Golubovića i direktora Direkcije za izgradnju Nenad Rubežić, koji se danas obišli radove u Ostroškoj ulici, u naselju Guke, čija je izgradnja počela u avgustu ove godine. Navode da su razgovarali sa mještanima ulice, koji su izrazili zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova i nadu da će do kraja godine dobiti modernu i u potpunosti infrastrukturno opremljenu saobraćajnicu.

U okviru radova u Ostroški u toku je izgradnja atmosferske i fekalne kanalizacije, postavljanje vodovodne mreže i izgradnja potpornih zidova, nakon čijeg kompletiranja se prelazi na ugradnju javne rasvjete, izgradnju trotoara, ivičnjaka i ukupnih asfalterskih radova.

Golubović je naglasio da postoji realna mogućnost za završetak asfaltiranja u toku ove građevisnke sezone u ukupnoj dužini od 524 metra, podjsećajući da se radovi u cjelosti finansiraju iz kapitalnog budžeta Opštine.

„Opština Pljevlja je kapitalnim budžetom opredijelila sredstva u iznosu 400.000 EUR za izgradnju ove saobraćajnice, a nakon sprovedenog postupka javne nabavke izabran je izvođač, pljevaljsko preduzeće Tehno-gradnja, sa kojom je potpisan ugovor na 338.146,62 eura“-istakao je predsjednik opštine, najavljujući nove slične projekte za sledeću godinu koje će budžetskim sredstvima opredijeliti za ovu mjesnu zajednicu.

„Završetkom ove saobraćajnice, dodajući i sve realizovane projekte u naselju Guke-izgradnju Višegradske ulice, fekalne kanalizacije u naselju Dolovi II, izgradnja dječjeg vrtića i mnogi drugi su dokaz kontinuirane podrške lokalne uprave stanovnicima najbrojnijeg gradskog naselja, a sve u cilju unaprjeđenja kvaliteta života stanovnika ove mjesne zajednice“, navodi se na Fejsbuk stranici opštine Pljevlja.

Radovi u Osttroškoj ulici
Radovi u Osttroškoj ulici
Meštani u razgovoru sa predsjednikom opštine Golubovićem
Meštani u razgovoru sa predsjednikom opštine Golubovićem
Izvođač radova Tehnogradnja
Izvođač radova Tehnogradnja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Pljevlja dobila novo izletište – Pametno jezero. Kovačević, ovo je samo jedan od naših ekoloških projekata

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević i ambasadorka Republike Bugarske u Crnoj Gori Meglena Plugčijeva svečano su danas u otvorili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.