četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / BAJROVIĆ: ŽELIMO DA IZGRAĐUJEMO, A NE RAZGRAĐUJEMO PLJEVLJA I CRNU GORU

BAJROVIĆ: ŽELIMO DA IZGRAĐUJEMO, A NE RAZGRAĐUJEMO PLJEVLJA I CRNU GORU

Skupština Crne Gore, davanjem saglasnosti na ugovor sa A2A i izgradnju drugog bloka Termoelektrane je otvorila put za dugoročni i stabilni energetski razvoj Crne Gore i Pljevalja. Crna Gora će sa drugim blokom Termoelektrane Pljevlja postati nezavisni energetski subjekt na evropskom energetskom tržištu, sviđalo se to kome ili ne.

Pravo je vrijeme da čujemo odgovor od predstavnika posrnule opozicione trojke iz Pljevalja da li dijele stav svoje partijske vrhuške koja je protiv izgradnje drugog bloka Termoelektrane. Pljevljacima je odavno jasno da predsjednika jednog šrafa pomenute družine, sudbina Pljevalja i Pljevljaka već punih osam godina ne interesuju, jer nije imao vremena, niti je našao za shodno da dođe i da se na izvoru upozna sa brojnim problemima Pljevljaka. Odgovor na takvo ponašanje obnarođenog je bio jasan – masovno napuštanje članstva, i priključenje čuvaru izvorne socijaldemokratske ideje, Socijaldemokratama Crne Gore.
Pljevaljske Socijaldemokrate i građani Pljevalja, za prvi rođendan Socijaldemokrata su dobili pravi poklon – Ugovor o izgradnji drugog bloka Termoelektrane, koji će uskoro biti potpisan. Da smo na pravom putu, govori i anketa CEMI-ja, da preko 70% građana Pljevalja podržava ovaj projekat.
S ovim projektom otvaraju se nove ekonomske mogućnosti za Pljevlja i rješavanje bolnog problema Pljevljaka – zagađenja životne sredine. Žao nam je što u Pljevljima i Crnoj Gori postoje i dalje oni koji su iz dnevnopolitičkih razloga bili protiv izgradnje drugog bloka, pokazujuci elementarnu nezainteresovanost za razvoj Pljevalja i sjevera Crne Gore.

Pokazali smo i pokazujemo da u partnerskom odnosu sa drugim partijama koji žele dobro Pljevljima želimo da izgrađujemo, a ne razgrađujemo Pljevlja, a samim tim i Crnu Goru.

Šećer Bajrović,

odbornik Socijaldemokrata u Skupštini Opštine Pljevlja i
 član Glavnog odbora Socijaldemokrata Crne Gore

About Tanja Mladenovska

Pogledajte i

Stanić: 24. oktobra probudicemo se u demokratskim, ujedinjenim i pravim Pljevljima!

Predsjednik Pokreta za Pljevlja, doktor Novica Stanić naglasio je da u ovoj koaliciji nema velikih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.