subota , jul 2 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Bečić: Da Badnji dan i Božić u kuće unesu zdravlje, slogu i porodičnu radost

Bečić: Da Badnji dan i Božić u kuće unesu zdravlje, slogu i porodičnu radost

U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori čestitam Badnji dan i Božić sa željom da im ovi blagi dani u kuće unesu zdravlje, mir, blagoslov i porodičnu radost.

Na ovaj veliki praznik pred našim očima se ispunjava sve ono što tokom cijele godine priželjkujemo: obnavljaju se porodične zajednice i odnosi u njima, čemu u prilog govore okupljanja čitavih porodica oko Badnjaka u dane praznika, dolasci čak i onih koji su u potrazi za boljim životom otišli u daleki svijet, zatim nastojanje, primjetno kod svih nas, da mislimo na svakog člana porodice, da svakom iskažemo ljubav poklonima čija vrijednost nije važna, jer je Božić i vrijeme darivanja, da praštajući drugima oprostimo i sebi, jer je Božić i vrijeme praštanja, da svakom čestitamo, jer je Božić praznik dobrih želja i dobrote u svakom od nas.

Obnavljanje oslabljenih veza ne dešava se samo na nivoima porodica svakog od nas, već i na širem, društvenom planu. Nalaganje Badnjaka svjedoči o u svima nama prisutnoj želji da zajedno sa prijateljima, komšijama, sugrađanima, svim građanima kročimo u novi dan, u novu godinu i da u toj atmosferi zajedništva pružimo osjećaj sigurnosti i zaštićenosti i sebi i drugima i da pokažemo da pripadamo jedni drugima.

Sa željom da tu potrebu za zajedništvom sačuvamo u svim dolazećim danima i da saznanje do kojeg, ako ne prije, dolazimo u vrijeme Božićnih praznika – da jedni od drugih bližih nemamo – pronesemo u mislima i srcima kroz svaki dan, još jednom, srdačno, čestitam vam Badnji dan i Božić.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

krv

Našem sugrađaninu hitno potrebna krv

Zbog transplatacije krvi u čitavom organizmu našem sugrađaninu iz Pljevalja hitno je potrebno 40 jedinica …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *