četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Bećković: Kažu da je svijeće u CG sve teže unijeti, sem ako su tutnute u kokain

Bećković: Kažu da je svijeće u CG sve teže unijeti, sem ako su tutnute u kokain

„Taj odgovor je zadivio čitav svet. Ustručavamo se da još nešto kažemo u strahu da ih nečim ne natrunimo i oskrnavimo. Malo ko je znao šta su litije a sada nema nikoga ko to ne zna. Zemlja je progovorila i potegla oružje koje se bez velike nevolje ne poteže. Pod krstovima, ikonama i zastavama, živi i mrtvi, krenuli su zajedno na mestima gde litija nikada nije bila“, rekao je Bećković na manifestaciji „Ne damo svetinje“ u Beogradu koji je organizovan u znak zahvalnosti za podršku koju Crna Gora dobija od Srbije.

„Pokrenulo ih je nešto dublje od pameti i starije od razuma – sila koja nije sasvim od ovoga sveta. Lepšu sliku Crne Gore svet nije video u toku njene viševekovne istorije. Rimski papa, vrhovni rabin Jerusalima, Dalaj Lama, Vaseljenski patrijarh, patrijarh sve Rusije i svi ostali širom planete sveštenici, kardinali, biskupi prate s radošću i čežnjom litije u Crnoj Gori i žale što oni nemaju takve političare i ne znaju šta bi dali da imaju nekog poput gospodina Mila Đukanovića, pa bi i oni imali vernike i duhovnike, litije i Amfilohija Radovića“, istakao je Bećković.

Aktuelna crnogorska vlast, nastavlja on, zatražila je ličnu kartu i krštenicu od svoje majke Mitropolije crnogorsko primorske i Srpske pravoslavne crkve.

„Monasi u crnom su radnici na „crno“ u Crnoj Gori. Kažu da je sveće u Crnoj Gori sve teže uneti sem ako su tutnute u kokain. Mislili su da su Crkvom završili jednom zauvek kada su sahranjivali Boga i opojavali monahe a dokrajčili kad su smakli mitropolita Joanikije i 126 sveštenika MCP. Samo su ustaše ubile više, 5 mitropolita i 176 sveštenika. Iz njihove krve obnovljena je sadašnja Mitropolija crnogorska primorska, njeno sveštenstvo i monaštvo je danas na ponos cele hrišćanstva“. zaključio je Bećković.

 

izvor: sputnik

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tužilaštvo formiralo 27 predmeta zbog lažnih diploma

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici ove godine formiralo je 27 predmeta povodom prijave koje se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.