četvrtak , maj 19 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Bez smanjenja cijene uglja u narednom periodu

Bez smanjenja cijene uglja u narednom periodu

U narednom periodu neće biti smanjenja cijena uglja za široku potrošnju, kazao je direktor Rudnika uglja Slavoljub Popadić.

Ipak, Pljevljacima obećava određene olakšice za kupovinu uglja za ogrev. O samim olakšicama Popadić nije govorio jer uvođenje povoljnosti za lokalno stanovništvo je očigledno samo u okviru predloga i razmišljanja.

“Pljevaljski ugalj je odlična kombinacija malog procenta sumpora i umjerene kalorične moći i kao takav je jako tražen u regionu. Cijenu uglja diktira tržište, a trenutni visoki nivo tražnje pokazuje da je cijena dobro odmjerena. Ono o čemu razmišljamo jeste uvođenje dodatnih povoljnosti za građane Pljevalja”, kazao je Popadić.

Cijena tone uglja za široku potrošnju je 58 eura.

Prema riječima izvršnog direktora pljevaljske kompanije, u ovoj godini biće podijeljeno 30 stambenih kredita, ali je čak 198 radnika konkurisalo za kreditno zaduženje što svjedoči da značajan broj zaposlenih nije stambeno zbrinut. Za stambeni kredit mogu konkurisati samo radnici koji su zaposleni na neodređeno vrijeme.

“U ovom trenutku u Rudniku uglja radi 897 radnika, 699 na neodređeno i 198 na određeno vrijeme”, rekao je Popadić.

On tvrdi da je broj radnika u odnosu na prošlu godinu manje-više isti, ali priznaje da je nešto manje zaposlenih na neodređeno, a više na određeno vrijeme.

“Kao što smo više puta naglašavali, Rudnik ima ambiciju da smanji proizvodnu cijenu uglja i u tom smislu smanji sve troškove. Smanjenje broja zaposlenih nije cilj sam po sebi, ali i ako dođe do smanjenja to će kao i dosad biti urađeno na fer način, kroz dogovor sa sindikatima i prije svega kroz program dobrovoljnog odlaska zaposlenog sa radnog mjesta”, istakao je Popadić.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

vileta lazarevic 1

Bajka Violete Lazarević na košarkaškom terenu

U ovim turbulentnim vremenima jedan snimak sa košarkaškog terena koji je obišao region raznježio je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *