četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Bivši urednik Prvog programa TVCG nezakonito smijenjen

Bivši urednik Prvog programa TVCG nezakonito smijenjen

Vrhovni sud Crne Gore potvrdio je presude nižestepenih sudova kojima je bivši urednik Prvog programa Televizije Crne Gore (TVCG) Aleksandar Mirković nezakonito razriješen sa te funkcije, piše DAN.
 Iz advokatske kancelarije Rodić, koja je zastupala Mirkovića, kazali su da je Vrhovni sud odbio reviziju protiv presude Višeg suda u Podgorici u slučaju bivšeg urednika TVCG. Mirković je istakao da nijednog trenutka nije sumnjao u ishod ovog procesa.
Mirković        foto: CDM

I sa ove kratke vremenske distance lako je zaključiti da sam svoj posao radio časno, profesionalno i u interesu javnosti. Sa druge strane, sve sudske instance i to Osnovni i Viši sud u Podgorici, kao i Vrhovni sud Crne Gore potvrdili su da sam nezakonito razriješen rekao je on.

 Podgorički Viši sud ranije je potvrdio presudu Osnovnog suda da je bivši urednik Mirković nezakonito smijenjen sa te funkcije.

U presudi se navodi da nije dokazano da Mirković nije izvršavao obaveze iz Statuta, kao i da su razlozi za razrješenje u odluci tadašnjeg v.d. direktora TVCG Slavka Đurđića paušalni, apstraktni i neutemeljeni u propisima. Sud smatra da nije utemeljeno bilo ni obrazloženje Đurđića da je Mirković odgovoran što je zbog manjka zaposlenih dovedeno u pitanje funkcionisanje programa.

Osnovni sud je ranije utvrdio da Mirković nije mogao biti razriješen dužnosti urednika zbog neusvajanja izvještaja o ostvarivanju programsko-produkcionog plana. Dolaskom novog menadžmenta RTCG smijenjen je prethodni, a sud je dosad utvrdio da su bile nezakonite smjene i Andrijane Kadije, generalnog direktora, i Vladana Mićunovića, urednika TVCG.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Pljevlja dobila novo izletište – Pametno jezero. Kovačević, ovo je samo jedan od naših ekoloških projekata

Predsjednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević i ambasadorka Republike Bugarske u Crnoj Gori Meglena Plugčijeva svečano su danas u otvorili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.