četvrtak , januar 27 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Bjepoljska humanitarna fondacija uručila nekoliko stipendija i pomoć u hrani u Pljevljima

Bjepoljska humanitarna fondacija uručila nekoliko stipendija i pomoć u hrani u Pljevljima

Vrijednim radom aktivista fondacije Hemiias i Hilal fonda iz Bijelog Polja, čiji je osnivač porodica Hajriza Brčvak, dvije godine pomažu ljudima u zavičaju I širom svijeta. U Pljevljima su, 12. Decembra, uručili pomoć za desetak paketa pomoći osnovnih nairnica I dodjelili su stipendije za nekoliko studenata iz Pljevalja, navodi se na fejsbuk profilu humanitarne organizacije Hemiias. Ekipa HEMIIAS i humanitarne fondacije i HILAL fonda nastojaće i u narednom periodu da obezbijede pomoć za još mnogo porodica širom države.

“Izgradnjom i održavanjem mreže dobročinitelja i dobročinstva, održavamo vjeru u Boga kroz ljude, bolju i stabilniju budućnost. I naravno, dokaz i osjećaj da će uvjek biti ljudi koji misle na svog brata, komšiju, rođaka, drugog i drugačijeg od sebe. “Veliko hvala dugujemo svim darodavcima koji svoju sadaku doniraju kroz kanale dobročinstva Hilal-a i Hemiias-a. Donatori su: iz Švedske Enis Ć, Ćerim Ć., Njemačke Esma M, i B.Polja, Adisa K. Nastavljamo pripreme za veliku akciju pomoći porodicama iz Pljevalja, B.Polja, Berana, Petnjice i Prijepolja. Donacija od 1000 kg brašna od strane Enisa, i ostalih donatora u novcu, biće adekvatna sastavna komponenta za pomoć porodicama iz pomenutih gradova”. Rezultatima sa terena pokazujemo koliko je bitno što smo svi zajedno tu, popravljajući socijalnu situaciju siromašnih, bolesnih, studenata, samohranih roditelja, familija sa udaljenih seoskih područja. Nadamo se da ćemo u budućnosti praviti jedan vrlo snažan koncept humanitarnog djelovanja kroz islamske postulate dobročinstva. Allah da vam nadonkadi i nagradi vas svakim dobrom na udijeljenoj pomoći, amin” ,navodi se na fjesbuk stranici Hemiias.

Poručuju da zajedničkim snagama daju još veći doprinos na polju širenja misije postojanja Hilal i Hemiias fondacije “a to je zadovoljstvo Gospodara dobrim djelima i sadakom svih nas” I pozivaju one koji mogu da pomognu da se priključe ekipi humanista volontera .

brčvak pomoć2brčvak pomoć hemiiias

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Foto-MItropolija

Mitropolija ne želi da učestvuje u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama

Saopštenje za javnost U vezi glasina koje su se danas čule da Srpska Pravoslavna Crkva …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *