četvrtak , januar 27 2022
Početna / Vijesti / Politika / BNV traži ostavku Igora Golubovića ako ne vidi da pljevaljski Bošnjaci godinama žive u strahu od kleronacionalista

BNV traži ostavku Igora Golubovića ako ne vidi da pljevaljski Bošnjaci godinama žive u strahu od kleronacionalista

Bošnjačko  vijeće u Crnoj Gori, najoštrije je osudilo nacionalističku harangu protiv multetničkih Pljevalja i bošnjačkog naroda u toj opštini.

U potpunosti dijeleći zabrinutost građana, koji su izloženi kontinuiranim šovinističkim provokacijama i nasrtajima, pozivamo sve časne ljude da solidarnošću brane dušu šehera – ljepotu pljevaljskog suživota u koju je utkana viševjekovna kulturološka i vjerska različitost. U suprotnom neće se posrećiti nikome, pa ni onima koji ćutanjem ili čuvanjem fotelje, zajedno sa predsjednikom Opštine Igorom Golubovićem, relativizuju opasnost od podizanja tenzija, jer navodno, ne primjećuju da njihove komšije Bošnjaci godinama žive u grču od kleronacionalističkih ekstrema i sljedbenika zločinačke ideologije devedesetih godina prošlog vijeka”, naveli su u saopštenju.

Iz Bošnjačkog vijeća upozoravaju Golubovića, da su njegove izjave o relativizaciji šovinističkih provokacija i prebacivanju (ne)nadležnosti blijedi izgovori koji ga svrstavaju među simpatizere nacionalističkog ekstremizma.

Ne mješajući se svoj posao, pokazujete da nemate namjeru, ili niste u mogućnosti da budete predsjednik svih građana i zato, gospodine Goluboviću treba da podnesete ostavku. Svojom izjavom da su „primitivna iskazivanja pripadnosti određenoj nacionalnoj zajednici sada na snazi, ne samo sa srpske strane, nego i sa bošnjačke se na isti način profiliše… e, sad da li jednih ima 90 ili 80 posto, a drugih 10 ili 20 posto, pa se to malo više vidi ili malo više ne vidi, to je druga stvar” ne samo da ne doprinosite smirivanju tenzija i eliminaciji takvog primitivizma i nacionalizma, nego očito želite reći da, pored srpskog nacionalizma, u Pljevljima je vidan i bošnjački nacionalizam, ali nije toliko manifestan, jer Vi na imaginarnoj vagi stavljate procente iz strukture stanovništva”, piše u saopšztenju Bošnjačkog  vijeće u CG .

Ili, u prevodu, kako su ocijenili, “kažete da je bošnjaka u Pljevljima koliko i srba isto bi bilo, samo s druge strane”.

 

Izvor Pvportal

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Kovid ambulanta u Domu zdravlja

Da li buster-vakcina iscrpljuje imunološki sistem?

Čini se da četvrta doza vakcine Bajontek/Fajzer ne pruža ništa veću zaštitu od zaraze omikron …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *