subota , 13 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Bojana Đačić: Ni jedan komentar na nacionalnoj osnovi nisam iznijela

Bojana Đačić: Ni jedan komentar na nacionalnoj osnovi nisam iznijela

Profesorica razredne nastave Bojana Đačić potvrdila je „Vijestima“ da je nova direktorica Osnovne škole „Ristan Pavlović“ u Pljevljima. Đačić je negirala i povezanost sa Tviter profilom @crnogorka__ i kazala je da nikad nije iznijela nijedan komentar na nacionalnoj osnovi.

Sporni profil otvoren je u martu prošle godine, a prvi tvit objavljen je 24. marta, na godišnjicu NATO bombardovanja.

„Ne sjeća se samo onaj ko se tada nije rodio. Žive rane! Nevine žrtve! Djeca koju ne zaboravljamo! Kolateralna šteta! Kasetne bombe! Uništavanje čitave privrede! Posijani osiromašeni uranijum koji odnosi alarmantan broj oboljelih od maligniteta. 24.03.1999“, piše u toj objavi.

Na tom nalogu podijeljena je i fotografija Instagram naloga izvjesne Ermine, koja pravi torte. Na torti je slika Svetog Save i ćirilicom napisan tekst „Srećna slava“. Uz tu objavu, sa naloga koji se pripisuje Bojani Đačić, napisan je komentar „ne može protiv svetosavskog genetskog koda… Kako bula ćirilicu veze“.

Tviter nalog nije aktivan, ali su objave dostupne putem alata za analizu arhive na internetu.

Đačić, međutim, tvrdi da nalog nije njen i da nikad nije koristila Tviter.

„Nemam Tviter nalog, nikad nisam ni imala, božija na kraju neka presudi, po onoj ‚ko tebe kamenom, ti njega hljebom’. Imam baku sa majčine strane, ona je muslimanka… Nikad nijedan komentar na nacionalnoj osnovi nikad nisam iznijela“, kazala je ona „Vijestima“.

Na komentar da se na profilu pojavljuju i njene fotografije i pitanje zbog čega nije ranije reagovala ako je profil eventualno lažan, ona je rekla da je sporni nalog prvi put vidjela sinoć.

Na pitanje redakcije da potvrdi da li je njen profil na Instagramu na kojem je njena fotografija na kojoj, pored ostalog, na glavi nosi šajkaču sa kokardom, kao i koji su njeni motivi da se tako fotografiše, Đačić nije odgovorila.

Bojana Đačić kazala je „Vijestima“ da je 11 godina kao učiteljica radila u područnom odjeljenju Osnovne škole „Jakub Kubur“, u Boljanićima. Ona je za direktoricu OŠ „Ristan Pavlović“, kako je rekla „Vijestima“, izabrana juče. Prije nje, direktor te škole bio je Dragan Tošić.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta na čijem je čelu Vesna Bratić nisu odgovorili na pitanja u vezi sa izborom Đačić. Nisu odgovorili ni u vezi sa objavama na društvenim mrežama koje se pripisuju novoj direktorici pljevaljske osnovne škole.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Litija na Žabljaku na Preobraženje

Liturgiju će služiti Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sa sveštenstvom, sa početkom u 9 sati Crkvena opština …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.