četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Ekonomija / Bojanić: Termoelektrana Pljevlja pred izazovom da već u januaru prekine rad

Bojanić: Termoelektrana Pljevlja pred izazovom da već u januaru prekine rad

Bivša ministarka, a sada otvoreni aparatčik DPS-a, Dragica Sekulić, potvrđuje da je bahatost prošle vlasti kombinacija alavosti, neznanja i nepoštovanja građana Crne Gore. Naravno da jesam pohvalio zelenu politiku u energetici na Ministarskom sastanku Energetske zajednice EU, i uvijek ću na međunarodnim sastancima istaći činjenicu koja Crnu Goru predstavlja u najboljem svijetlu, bez obzira na to što to nije baš cijela slika stanja, saopštio je juče ministar kapitalnih investicja Mladen Bojanić.

Ministar je istakao da će se truditi da domaća javnost bude što transparentnije obaviještena o svim relevatnim činjenicama, bile prijatne ili ne za suočiti se sa njima.

“Tako da ću iskoristiti priliku da odgovorno obavijestim javnost da sam neposredno prije pomenutog ministarskog sastanka saznao da je Temoelektrana Pljevlja pred velikim izazovom da već sredinom januara naredne godine prekine rad, odnosno dvije godine prije dozvoljenog roka, jer je potrošena predviđena kvota od 20.000 sati rada u režimu sa visokim zagađenjem sredine”, naglasio je Bojanić.

Podsjetio je bivšu ministricu i na, kako je rekao, katastrofalnu politiku po pitanju malih HE.

“Kao rezultat takvog strateškog bezobrazluka i sumnjivih dodjela koncesija, pored uništenja životnog okruženja mnogih građana, nova vlast se suočava sa odštetnim zahtjevima u visini, za sada, većoj od 50 miliona eura. Potencijali energetskog sektora Crne Gore su bili stavljeni u službu nametanja obaveze svim građanima Crne Gore da pune džepove pojedincima bliskim bivšoj vlasti”, naveo je Bojanić.

On je poručio da zna da će Sekulić biti u problemu kad nadležni organi zakucaju na njena vrata tražeći informacije o izgradnji VE Možura ili kad je zapitaju o konfliktu interesa u slučaju u kojem je sinu partijskog šefa dodijelila koncesije za mHE.

“Tako da joj preporučujem da se ušuška i nastavi da spava. Tako najbolje služi Crnoj Gori. Svako njeno buđenje iz opozicionog sna biće još jedan u nizu dokaza u dokazivanju namjerne zapuštenosti njenog bivšeg resora i besprizorne alavosti prethodne vlasti”, zaključio je Bojanić.

Izvor CdM

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

U Crnoj Gori preko 7.000 funkcionera

Poređenja radi, 2016. u Crnoj Gori bilo je 4.427 javnih funkcionera, a ove godine ih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.