nedelja , januar 23 2022
Početna / Vijesti / Politika / Bojović – Na novoj vladi Crne Gore je najveća odgovornost da obnovi najbolje odnose Crne Gore i Srbije

Bojović – Na novoj vladi Crne Gore je najveća odgovornost da obnovi najbolje odnose Crne Gore i Srbije

Očekujemo od mandatara za sastav nove vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića da već danas najavi da će odluka o protjerivanju ambasadora Srbije iz Crne Gore Vladimira Božovića biti poništena odmah nakon formiranja nove vlade Crne Gore. Od posebnog je značaja da mandatar Krivokapić odmah reaguje i stavi do znanja da će se prekinuti praksa odlazeće vlasti i njena nerazumna neprijateljska politika prema Srbiji, od koje je Crna Gora imala samo štetu, a nikakvu korist.

Na novoj vladi Crne Gore je najveća odgovornost da obnovi najbolje odnose Crne Gore i Srbije, imajući u vidu da su mnogobrojni neprijateljski potezi, udarci, provokacije i otrovne strijele na ovoj relaciji, poslednjih godina upućivane prije svega od strane predstavnika zvanične Crne Gore prema državi Srbiji. Prekid antisrpske politike i izgradnja najboljih odnosa sa Srbijom kao najsnažnijom državom u regionu i sa njenim rukovodstvom je nešto od čega građani Crne Gore mogu imati samo koristi.

Ovakvi potezi bivše vlasti, kakav je i protjerivanje ambasadora Srbije Vladimira Božovića, kontraproduktivni su i za one koji ih povlače, jer samo osnažuju povjerenje naroda u politiku koju vodi zvanična Srbija, poštujući veliku žrtvu i istorijsku težnju naših predaka, držeći se nepobitnih istorijskih činjenica, a opet ne osporavajući činjenicu da su Crna Gora i Srbija dvije zasebne, ali najbliže države, koje treba da sarađuju.

Saopštenje za javnost

Vladislav Bojović, direktor udruženja Saradnja za budućnost-Crna Gora-Srbija-Republika Srpska

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

pokret za pljevlja

Pokret za Pljevlja: DRITAN PAŠI OTPOZDRAV NA PISMO

    Ima jedna scena u Gorskom vijencu kada vladika Danilo i glavari dobijaju pismo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *